Oprichting Stichting de Hoeksche Waardse Uitdaging

Maandag 17 december is op het kantoor van notaris Eva van Dorst-Dijkers van Van Dijk Van Dorst Schilperoort Notarissen te Maasdam de Stichting Hoeksche Waardse Uitdaging opgericht. Dit is een ondernemersnetwerk dat zich richt op verbindingen tot stand te brengen tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, met als doel om de leefkwaliteit van de bewoners in de Hoeksche Waard te verbeteren. Een ‘hulpvraag’ vanuit het maatschappelijke veld (vaak stichingen of verenigingen die actief zijn op het gebied van zorg, cultuur of sport) komt binnen bij de Uitdaging. Deze vraag proberen wij met bijdragen van lokale bedrijven in te vullen. Dit kan zijn op het gebied van materialen (overtollige materialen), middelen en menskracht (kennis, kunde, handjes en creativiteit).

De Matchgroep, beoordeelt deze aanvragen. Deze groep komt vier á vijf keer per jaar bij elkaar en bepaalt welke verzoeken worden geaccepteerd en welke bedrijven hiervoor kunnen worden benaderd. Andersom kan natuurlijk ook: bedrijven die hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap willen vormgeven kunnen zich wenden tot de Uitdaging. Voor deze bedrijven wordt een passende vraag vanuit het maatschappelijk veld gezocht. Door het vormen van matches komt er meer van de grond en kunnen maatschappelijke organisaties nog beter hun werk doen.

De Hoeksche Waardse Uitdaging is de 68e Uitdaging in Nederland. Het initiatief wordt ondersteund door de Rabobank, het Oranjefonds en de gemeente Hoeksche Waard.

Het bestuur wordt gevormd door Piet Bervoets (voorzitter) en Bram de Jong (penningmeester).

Linda Sanders is manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging. Meer informatie over de Hoeksche Waardse Uitdaging via: www.hoekschewaardseuitdaging.nl

[bak} Linda Sanders is aanstaande zaterdag 19 januari in de studio bij NieuwsradioHW[/bak]