Korte pauze mobiel borstonderzoekcentrum Strijen

Vanaf 1 februari is het mobiel borstonderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West tijdelijk weg van de Grote Weel in Strijen. Dit in verband met groot onderhoud van de bus. De onderzoeksronde in Strijen wordt op 19 februari hervat. Dan wordt de laatste groep van 770 vrouwen uit Strijen per brief uitgenodigd om gratis borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Begin maart vertrekt het mobiele centrum definitief uit Strijen. De volgende onderzoeksronde start dan weer eind 2020.

Vrijwillig en gratis

Alle vrouwen tussen 50 en 76 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is vrijwillig en gratis voor de vrouw.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.