Jonissa nieuwe baas van COKD Kinderopvang

De baas zijn, dát is een wens voor velen. Donderdag 24 januari nam de leerling van middelbare school Calvijn Juliana uit Rotterdam, Jonissa Lieuw (15) alle beslissingen. De frisse kijk van dit jonge talent gaf nieuwe inzichten in de branche. Zij bruiste van de goede online ideeën. Kinderopvang COKD zet kinderen en jongeren in hun kracht. De nieuwe baas draaide het voor één dag om. Zij zette COKD in haar kracht. Een sterke combinatie.

“Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van Kinderopvang COKD. Stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud”, aldus Annemiek de Jong directeur van Kinderopvang COKD,  die voor deze dag haar stoel afstond aan de Baas van Morgen. Kinderopvang COKD heeft kinderparticipatie hoog in het vaandel staan. Kinderen leren door te doen. Meedenken over media en slim online zijn, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn 21st century skills die nodig zijn voor je toekomst. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.

Over COKD Kinderopvang
COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht, Papendrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 – 16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.
Zo geven we jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit de regio’s Amsterdam, Arnhem, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt
grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.