‘Huilende Mannen’ in DFTM!

Bert en Marthijs hadden weer een volle uitzending afgelopen maandag. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Jeangu Macrooy. Nieuwe muziek van eigen bodem. Tenminste tegenwoordig wel, want oorspronkelijk komt ie uit Paramaribo. Voor zijn muzikale carrière voorzag hij in Nederland echter grotere kansen en zo besloot ie in 2014 naar Nederland te verkassen. Zijn debuut EP “Brave Enough” verscheen in 2016 en zijn debuutalbum “High On You” in 2017. Zijn doorbraak was een feit. Optreden in DWDD, 3FM Serious talent en Edison nominatie voor Beste Nieuwe Artiest waren zijn deel. Zijn single “Dance With Me” uit 2018 doet het ook niet verkeerd en nu dus weer een nieuwe single “Shake Up This Place”

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Lisa die voluit Lisa R. Fredenthal-Lee heet. Zij is een veelzijdig kunstenaar. Komt oorspronkelijk uit Detroit, maar woont tegenwoordig in Californië . Ze schildert, maakt sculpturen en andere vormen van kunst. Muziek was feitelijk maar een klein uitstapje in haar kunstzinnige carrière. Als kunstenares is ze een begrip in de SOMA Art Scene in de 70’s en 80’s. Ze is o.a. bevriend met zanger/producer Paul Parker. Haar man Robert Lee was haar manager. De single “Jump Shout” was haar solo debuut. De remix van Bill Motley and Craig Morey was echt een knaller in de discotheken destijds (1982). En afgelopen maandag de vergeten dansplaat.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs zit dit blok lekker in de Nederlandse artiesten. De keuze van Marthijs van deze week is namelijk van Maan. Deze 21-jarige zangeres, die eigenlijk Maan de Steenwinkel heet, won in 2016 The Voice of Holland. En zij is eigenlijk één van de enige artiesten die na het winnen van The Voice haar populariteit nog steeds in stand weet te houden. Ze heeft een repertoire van zowel Engelse als Nederlandse muziek. Tegenwoordig maakt ze veel muziek met Nederlandse R&B-artiesten en Rappers, waar dus ook weer veel Nederlandse muziek uit voorkomt. Van Maan is deze week het nummer ‘Someone That I Never Knew’ de keuze van Marthijs. Dit nummer is voorlopig één van de weinige singles van haar die de top-40 níét heeft gehaald.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van The Jerry Hormone Ego Trip. Schrijver, muzikant, columnist Jeroen Aalbers heeft zijn roots in de Hoeksche Waard, maar is toch vooral bekend vanuit het Rotterdamse circuit. Onder zijn alter ego Jerry Hormone schrijft ie columns in de Nieuwe Revu en maakt ie muziek met zijn band. “Mannentranen” is hun nieuwste single.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.