Heinenoord wint oefenpartij van hoofdklasser Zwaluwen

SV Heinenoord

Onder het toeziend oog van Heinenoord’ s nieuwe trainer Joop Hiele, die met vrouw en dochter vanaf de tribune zijn nieuwe club volgde, boekten de mannen van coach Ralph Kalkman een verdiende overwinning. Joop neemt zijn vrouw en dochter altijd mee, zei EEN van de bestuursleden van de Vlaardingers, waarop de Rotterdammer reageerde: Ik neem niks mee, ze gaan gewoon. Nieuwsgierig of mevrouw Kalkman dat ook doet, was de vraag van de bezoekers, maar dit terzijde.

Al in de beginfase kreeg Andrew van Tiggelen de eerste mogelijkheid de score te openen, wat mislukte en ook Jordey van Dam zag zijn kopbal niet tussen de palen belanden. Na een kwartier volgde een knappe aktie van Dejan de Feiter op rechts, waarbij uiteindelijk zijn schot in de handen van de Vlaardingse sluitpost terecht kwam. Na 20 minuten wat het dan eindelijk raak, toen Richard Stolte met een schitterend schot uit een voorzet van Dejan de Feiter het leer tegen de touwen joeg. 1 – 0. Het antwoord van Zwaluwen kwam met een rush over links, waarbij Anthal v.d. Berg op fraaie wijze en precies op tijd ingreep. Ook Nick Vervoort moest even later volledig gestrekt bij een pegel van Rik v.d. Sluis. In de 40e minuut werd een aanval uit het boekje en uiteindelijk panklaar gelegd door Remco Buist, keurig afgerond door Dejan de Feiter. 2 – 0. Drie minuten later volgde wederom een fraaie aanval, dit keer over rechts en eenvoudig voor de tweede maal binnen getikt door Richard Stolte. 3 – 0. Op slag van rust werd een voorzet op maat van Remco Buist door alles en iedereen gemist en voorkwam Leon Steketee uit de tegenaanval die hieruit voort kwam met een uitstekende sliding een zekere treffer.

Het tweede bedrijf begon zonder Andrew van Tiggelen en Ramon Salas, die werden vervangen door Mitch Fransen en Sander de Heus. Na ruim een kwartier spelen kwam Zwaluwen terug via een mooi doelpunt van Rik v.d. Sluis 3 – 1. Via Sander de Heus zou de score van de thuisploeg opgevoerd kunnen worden, echter de zuiverheid ontbrak. Ook Joe Nyero, die in het laatste kwartier de naar XerXes/DZB vertrekkende Marvin Strik kwam vervangen, kon daar geen verandering in brengen. Nadat ook Dejan de Feiter zijn laatste kans verloren zag gaan er een vierde bij te maken eindigde de oefenpartij in 3-1.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, die het nodige vertrouwen moet geven voor a.s. zaterdag.

Dan is namelijk de belangrijke wedstrijd tegen koploper Rijsoord, waar thuis onnodig op 17 november j.l. met 2-1 werd verloren.