GroenLinks trots op regenboogprovincie Zuid-Holland

Zuid-Holland hijst op verzoek van GroenLinks woensdag om 15.00 uur de regenboogvlag op het Zuid-Hollandplein als reactie op de Nashville-verklaring.
Statenlid Anneloes van Hunnik: ‘Groenlinks is trots op Zuid-Holland. Het hijsen van de regenboogvlag is een belangrijk signaal dat in onze provincie iedereen zichzelf mag zijn. Dat hebben we vorig jaar al laten zien door onszelf uit te roepen tot regenboogprovincie en bevestigen we nu door het hijsen van de regenboogvlag.
‘De ondertekenaars van de Nashville-verklaring proberen de emancipatie van de lhbti-gemeenschap een halt toe te roepen. Op deze manier laten we als overheid zien dat we pal staan voor de rechten van iedereen en dat een kleine minderheid in Nederland daar niet tussen kan komen’.