DFTM ook weer in 2019 op jouw radio!

Bert en Marthijs zijn ook in 2019 weer present en hadden afgelopen maandag, zoals gebruikelijk, weer een volle uitzending. Naast de vaste items kwam deze week ons onregelmatig terugkerende item ‘Ode Aan De Dode’ weer aan bod. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

Ode aan de Dode

Deze uitzending was er ook aandacht voor 2 overleden artiesten:

Ray Sawyer, een van de zangers van Dr. Hook (The Medicine Show), overleed op oudejaarsavond op 81-jarige leeftijd. Sawyer was de gezichtsbepalende man in de band. Vanwege zijn cowboyhoed, maar zeker ook vanwege zijn ooglapje. Die was nodig nadat hij in 1967 zijn rechteroog verloor bij een auto-ongeluk. Sawyer maakte ook soloplaten en voor Dr. Hook arrangeerde hij diverse tracks. Meestal was hij naast leadzanger Dennis Locorriere de tweede zanger van de band. Bij een paar tracks was Sawyer de leadzanger. Waaronder de track die wij in de uitzending draaide “The Cover Of The Rolling Stone”. Deze plaat was ook in NL een hit in 1972.

In een voetnoot ook aandacht voor de moord op de Rotterdamse Rapper Feis die in de Nieuwjaarsnacht doodgeschoten werd op 32-jarige leeftijd. Bekend bij een select publiek, maar misschien gaat ie vanaf nu grote hits scoren in navolging van zijn doodgeschoten voorgangers 2Pac, Notorious B.I.G. en XXXTentacion.

De nieuwe vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Ryon’s World. Dat is een soloproject van producer/songwriter Ryon Baharloo. Hij komt uit Los Angeles en bracht in 2017 zijn eerste single uit “Grandma’s Car”. Zijn nieuwste single “Applesauce” was maandag de nieuwe vergeten muziek van morgen.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van T.S. Monk; Een disco funkband gevormd door New Yorker Thelonious Monk Jr., de zoon van de legendarische en revolutionaire jazzpianist Thelonious Monk. Ook zijn zus Barbara zat in deze funkband. Ze brachten 3 albums uit, waarvan de eerste ´House Of Music´ uit 1980 de succesvolste was. Daarop staat ook de vergeten dansplaat van vandaag. Toen het derde album “Human” uit 1982 niet echt aansloeg, werd de stekker uit de band getrokken. Niet veel later overleden zowel vader Thelonious, alsook zus Barbara. Tegenwoordig is Thelonious Jr. – net als zijn vader was – veel meer gericht op jazz muziek. Maar vandaag als vergeten dansplaat het grootste succes van T.S. Monk; “Bon Bon Vie (Gimme The Good Life)” uit 1980.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs van deze week was van Waylon. Deze Nederlandse country-rock artiest heeft al verschillende hits op zijn naam staan. Naast het maken van muziek en het geven van optredens is deze zanger tegenwoordig ook actief als coach bij de Voice of Holland. Afgelopen jaar bracht hij zijn meest recente album uit in aanloop naar het songfestival, waarop dus uiteraard het nummer ‘Outlaw In ‘Em’ op terug te vinden is. Op datzelfde album staan ook twee verborgen nummers, waarvan er eentje deze week de keuze van Marthijs was: Country Don’t Hurt (2018)

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van Jan Ten Hoopen. Van zijn album “Eerlijk Zeggen” uit 1989. Ten Hoopen verwierf landelijke bekendheid door in 1988 het NCRV-programma Showmasters te winnen. Ondanks de overwinning in Showmasters koos hij niet voor het presenteer vak, maar ging hij verder in de muziek. In 1989 bereikte zijn single “Je Bent Alles” de 16e plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn album “Eerlijk Zeggen” werd goud. In mei 2012 werd Ten Hoopen getroffen door een herseninfarct en sindsdien treedt hij niet meer op.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.