Derde seizoen van de Culture Club is van start!

Dinsdag 8 januari was het derde seizoen van de Culture Club van start gegaan. Na de twee herhalingsuitzendingen op kerstavond en nieuwjaarsdag kwam de Culture Club weer bij elkaar om samen het cultureel 2019 in te luiden. Alleen presentatrice Maartje Lagendijk was wegens ziekte afwezig.

Net als in 2018, heeft de Culture Club ook dit jaar weer kunstenaars, culturele organisaties en live-artiesten op de planning staan. Daarnaast dragen de presentatrices (red.) u wekelijks een nieuw gedicht voor en geven zij informatie over de culturele activiteiten binnen en rondom de Hoeksche Waard. In de eerste uitzending waren Dennis Happé van Post-21, Ingeborg van Bruggen en de nieuwe dichter van de Hoeksche Waard: Wim de Kievit te gast in de uitzending. Verder werd er nog kort aandacht besteed aan de ontwikkelingen van Stichting Kunstbus, opgericht door Ankie Winkelman.

 

Net als de oude dichter van de Hoeksche Waard, maakt ook de nieuwe dichter van de Hoeksche Waard, Wim de Kievit, maandelijks een gedicht over de Hoeksche Waard. Hij kwam bij de Culture Club het gedicht van januari en nog een ander gedicht voordragen. Ook vertelde hij over hoe het zijn eerste periode als dichter van de Hoeksche Waard is bevallen. Beluister hier het fragment:

 

Kunstenaar en vormgever Dennis Happé is 6 jaar beheerder geweest van Post 21, de ruimte voor kunst en cultuur in Oud-Beijerland. Nu Post 21 klaargemaakt wordt voor de sloop vertelt Dennis wat zijn meest bijzondere momenten waren van Post 21 en waar hij zijn werk nu gaat voortzetten. Beluister hier het fragment:

 

Met de fotocursus van Ingeborg van Bruggen maakt iedereen het perfecte plaatje!

Te gast bij de kick-off uitzending van De Culture Club, is fotograve Ingeborg van Bruggen uit Oud-Beijerland. Ze vertelt over een prachtige passie die is uitgegroeid tot een beroep. Het liefst legt ze bijzondere momenten van mensen vast. Dat is elke keer weer verrassend, want zoveel mensen, zoveel wensen. En haar kennis over sluitertijd, diafragma, fotograferen in het donker en nog veel meer, brengt ze heel graag aan anderen over tijdens de basiscursus fotografie. Ze vertelt er alles over in De Culture Club … en wie snel is, kan nog mee doen! Beluister hier het fragment: