Bed Boys in DFTM!

Bert geniet van een weekje vakantie, dus Marthijs paste op de DFTM-winkel deze week.. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De Nieuwe Vergeten muziek van Morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Keuning, die voluit Dave Keuning heet. Hij is de gitarist van de meest succesvolle Amerikaanse Rockgroep van de 21e eeuw, The Killers. Hij en Brandon Flowers zijn de bepalende mensen van The Killers. De track “Boat Accident” is de blikvanger van Keuning’s debuut solo album “Prismism” die net uit is. Deze single werd afgelopen november gelanceerd als vooraankondiging van het album. Om dit album te realiseren nam Keuning even een break bij The Killers. Dit was voor hem even cruciaal voor het creatieve proces, maar een afscheid van The Killers is het zeker niet. Sterker……er is nieuw materiaal van The Killers uitgebracht inmiddels.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van B.F.I.; Een Italiaans danceproject van Leonardo Pancaldi en Roberto Attarantato. De plaat “Why Not Jazz?” bevat samples van “Useless” van Kim Mazelle en “Love Sensation” van Loleatta Holloway. Onder de naam B.F.I. maakten de heren een handvol platen, maar “Why Not Jazz?” uit 1992 was wel de bekendste.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van de Nederlandse boyband B.E.D. De band ontstond in 1995, toen de producenten Bolland & Bolland de leden, Alain Kersten (1971), Ricardo van der Laan en Gerald Vogel (1970), bij elkaar brachten. Hun tweede single, “Welles (verliefd geweest)” werd een hit, en stond zeven weken in de Top 40. De groep heeft twee albums uitgebracht, Geheimen en B.E.D. II. Toen de echte doorbraak uitbleef, is de formatie ermee gestopt, en zijn de leden hun eigen weg gegaan met solo-projecten. Alain en Ricardo hebben in 2003 onder de naam A-Teaze meegedaan aan de voorrondes voor het Nationaal Songfestival, maar haalden de finale niet.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.