Basisscholen houden Mahjong-Toernooi

De plusgroepen van IKC De Schelf in ‘s Gravendeel en CBS De Schelp in Puttershoek hebben 25 januari een Mahjongtoernooi gehouden.
Mahjong is een uit China afkomstig spel en is het best uit te leggen als een denksport en een gezelschapsspel in één. Het spel wordt gewoonlijk gespeeld met vier personen. Het doel van het spel is om vier setjes en een sluitpaar te maken. Je kan een setje met een Pung en een Chow maken.
Een Pung zijn drie dezelfde stenen en een Chow zijn op een volgende stenen, zoals 1-2-3. Een sluitpaar maak je van twee dezelfde stenen. Als je deze vier setjes en een sluitpaar hebt gemaakt, dan roep je MAHJONG
en dan heb je gewonnen.

Beide scholen hebben lessen gehad om Mahjong te leren. De kinderen van De Schelf hebben les gehad van Janco en Regina en de Schelp heeft les gehad van Regina. Zij zijn lid van Mahjong vereniging Tsumo. De kinderen
vonden de lessen en het toernooi hartstikke leuk om te doen. Daarom willen zij de Nederlandse Mahjongbond bedanken voor de lessen.

Geschreven door Chelsey Waasdorp en Julia Op den Kelder (leerlingen van IKC de Schelf)