Afgelopen maandag in DFTM…

Bert deed de uitzending weer alleen maandag, maar wel met energie voor twee. Dat is wel nodig met zo’n volle uitzending! Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De nieuwe vergeten muziek van morgen
Sinds vorig jaar laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was eveneens van Belgische bodem. De band Black Box Revelation is een duo bestaande uit Jan Paternoster en Dries van Dijck. Ze bestaan sinds 2005. Ze zijn in het verleden ook support act geweest bij Iggy Pop, Jane’s Addiction en Liam Gallagher’s Beady Eye. De track die wij draaiden komt van hun gelijknamige laatste album “Tattooed Smiles”. Dat is hun 5e studio album.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van E-Zee Possee. Dat was een Engels Acid House/Techno project wat slechts een paar jaar bestond. Caron Geary, Jeremy Healy en Simon Rogers waren de producers in dit project. “Everything Starts With An E” was origineel een instrumentaal nummer en een knaller in de clubs op Ibiza. De track was verschenen op het platenlabel van Boy George “More Protein”. Boy George vond dat de track eigenlijk wel geschikt was om vocalen toe te voegen. Zo werd MC Kinky – een vriendin van Boy George – gevraagd om de vocalen voor haar rekening te nemen. En zo ontstond in 1989 de definitieve versie van “Everything Starts With An E” waarbij de E een subtiele verwijzing is naar de drug Ecstacy.

 

De Keuze van Marthijs
De keuze van Marthijs van deze week was van Sheppard. Sheppard is een zeskoppige indie-pop band uit Australië. Amy- en George Sheppard begonnen in 2009 als duo. Al snel wilde hun zus Emma Sheppard ook meedoen en vervolgens sloten ook de vrienden Jay Bovino, Dean Gordon & Michael Butler zich aan bij de band. Hun eerste EP kwam uit in 2012, maar hun echte doorbraken maakten ze in 2014 door met hun single ‘Geronimo’. Ook staan ze nu al weken in de top 40 met hun single ‘Coming Home’, die op hun meest recente album te vinden is. Uit dat album, die overigens vorig jaar verscheen, komt ook de single ‘Edge of the Night’. Deze werd echter geen hit, maar is wel deze week de keuze van Marthijs.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip was van Isabella A. (voluit Adam) Zij was een Gents tieneridool eind jaren 80 begin 90. Ze werd op haar 12e ontdekt bij een talentenjacht door producer Marc van Beveren. Ze bracht een paar singletjes uit en mocht ze voor de BRT het jongerenprogramma TamTam presenteren. Het grote succes kwam begin jaren 90 met de singles “Hé Lekker Beest”, “Ik Weet Wat Ik Wil” en “Blank Of Zwart”. In Nederlands scoorde ze alleen in 1993 alleen een klein hitje met “Je Mag Altijd Op Mij Rekenen”. Tegenwoordig zingt het voormalig tieneridool nog steeds en brengt ze ook nog steeds platen uit. Wij draaiden de plaat waarmee ze met name in Vlaanderen echt doorbrak “Hé Lekker Beest” uit 1990.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.