Vijf laatste Waarderingspenningen Cromstrijen uitgereikt!

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op vrijdag 7 december 2018 reikte burgemeester Jan Luteijn de laatste Cromstrijense waarderingspenningen uit aan vijf inwoners als dank voor hun inzet als vrijwilliger voor hun vereniging, stichting of organisatie. 

De vijf waarderingspenningen zijn ontvangen door:

• Mevrouw L. Blaak – Reedijk (Lijnie) uit Klaaswaal; als blijk van waardering voor haar inzet als mantelzorger voor haar man, als lid van de Wmo commissie gemeente Cromstrijen en als diaken in de Gereformeerde kerk Numansdorp waarvoor ze verschillende activiteiten organiseert.

• De heer R. van de Boogert (Rook) uit Numansdorp; als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Buitensluis waar hij koffie schenkt, op de bus van de dagopvang rijdt en helpt bij activiteiten waar nodig is. Hij was ook 25 jaar bestuurslid van de oranje vereniging in Numansdorp.

• De heer G. Hoogwerf (Gon) uit Numansdorp; als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Buitensluis en Zorgwaard. Hij helpt onder andere mee met de technische dienst en voert verschillende klusjes uit. Ook zit hij in het bestuur van Vrienden van de Buitensluis.

• Mevrouw M.E. Schelling – Hermes (Maaike) uit Klaaswaal; als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet als mantelzorger voor onder andere haar moeder en als vrijwilligster bij  Welfare (onderdeel Rode Kruis). Zo breit, haakt en borduurt ze met de ouderen in de Buitensluis en organiseert ze de jaarlijkse boottocht van het Rode Kruis.

• De heer F. de Vos (Frans) uit Klaaswaal; als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet als actief lid van de muziekvereniging Prinses Juliana Klaaswaal. Sinds 1975 is hij een onmisbare schakel binnen de vereniging. Hij heeft onder andere een leidende rol in het organiseren van concerten en onderhoudt contacten met het bedrijfsleven.

De ontvangers van de vijf  waarderingspenningen kregen eind november 2018 een telefoontje van de burgemeester. Zij vinden het allen een mooie verrassing dat zij op deze wijze worden gewaardeerd door de gemeente Cromstrijen.