Sint afgeleverd door politie bij De Hoeksteen

In een politiebusje met loeiende sirenes en zwaailichten kwamen Sinterklaas en zijn pieten vanochtend aan bij basisschool De Hoeksteen. Dat bracht verwarring bij de kinderen en leerkrachten; wat was er met hen gebeurd?

‘Ieder jaar is het weer spannend’
‘Ieder jaar hetzelfde lied…’

Terwijl Juf Roos met de kinderen van groep 1, 2 en 3 een nieuw lied inzet, klinken vanuit de verte sirenes. “Ik hoor iets”, zegt juf Roos in de microfoon en ze maakt met haar hand een kommetje bij haar oor. De kinderen en ouders spitsen hun oren en zien dan waar het geluid vandaan komt.

Pepernoten op het dashboard
Een politiebusje met zwaailicht en sirenes rijdt de hoek om richting school. In het raamkozijn zit een piet te zwaaien, op het dashboard ligt een grote zak met pepernoten. Als het busje stilstaat voor de school springen er soepel een aantal pieten uit. Terwijl de papieren mijters en pietenmutsen van de kinderen steeds meer druppels vangen, stoppen de pieten hun handen vol met strooigoed. Ook Sinterklaas komt tevoorschijn uit het politiebusje.

‘Ze zijn gearresteerd’
Als de bus leeg is, neemt de politieagent afscheid en rijdt weg. Juf Roos snapt niet wat er aan de hand is. Een meisje uit groep 3 weet het wel: “Ze zijn gearresteerd!” De juf vraagt een piet om opheldering. “De twee pieten die ons zouden ophalen zijn er niet. Ze zijn kwijt. Daarom hebben we de politie ingeschakeld om mee te helpen zoeken.”

Logeerpieten hebben zich verslapen
Dan blijken de vermiste pieten logeerpieten te zijn die de nacht op school hebben doorgebracht. Waarschijnlijk hebben ze zich verslapen. Daar weet juf Roos wel wat op. Ze vraagt alle kinderen heel hard tot drie te tellen: “Eén, twee, drie, wakker worden!” Pas na de vierde keer komen de logeerpieten een tikje verdwaasd naar buiten. Sinterklaas is weer gerust. Nu kon zijn bezoek aan De Hoeksteen echt beginnen.

Tekst: Lindemarie Jongste
Foto: Cathy Fotografie