SHO zet achterstand alsnog om in winst

De wedstrijd SV Poortugaal – SHO werd vooraf natuurlijk overschaduwd door het plotseling overlijden van Xander Koster op de leeftijd van 36 jaar. Xander was twee seizoenen (2011-2013) actief bij SHO en daarna speler en assistenttrainer bij Poortugaal.
Voor de aftrap werd ter nagedachtenis een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen en beide partijen speelden met rouwbanden. Ook aan SHO-kant stonden een aantal spelers binnen de lijnen die nog met Xander hebben samen gespeeld.

Trainer Sander Fakkel had de basiself op twee plaatsen aangepast. De weer fitte Larbi el Harouchi verving Rowdy Rijsdijk en voor de een aantal weken afwezige Ricky Bokhoven werd good old Geert Bakker opgeroepen.
Nadat het voor velen verlossende beginsignaal had geklonken nam SHO meteen het heft in handen. Het leverde een mogelijkheid op voor Bob Vermunt maar de thuisclub ontsnapte.
In de twaalfde minuut verraste Rudy Spekman bijna zijn eigen sluitpost door de bal volkomen verkeerd te raken maar het leer eindigde op het dak van het doel. Uit de weggewerkte hoekschop werd met een lange bal Gerwin Smally Lake bereikt die sneller was dan de SHO-verdedigers, de buitenspelval ontweek en ook doelman Konings het nakijken gaf: 1-0. Een stevige tegenvaller voor SHO dat door de vroege achterstand met een pittige klus werd opgezadeld.
SHO stroopte de mouwen op maar met de stevige wind en zeikregen tegen ging er toch het nodige mis met veel balverlies tot gevolg. Daarbij bleef de nieuwe fusieclub met snelle uitvallen levensgevaarlijk. Halverwege deel één beproefde Lake Konings met een harde uithaal die door de sluitpost knap werd verwerkt. SHO dicterde maar het bleef bij dreigen. Geert Bakker, waarop vooral de Beijerlandse aanwezigen hun hoop hadden gevestigd, joeg tot tweemaal toe de bal over de ballenvanger het andere veld op. Na een half uur kreeg Bakker nog een mogelijkheid met een vrije trap net buiten de zestien, maar de bal ketste af op de blauw/zwarte muur.
Nog voor de thee was er wederom een uitbraak via Smally Lake maar de uitkomende sluitpost Konings kon de schade tot een hoekschop beperken.
Met de 1-0 ruststand zag het er voor de wit/zwarten voor wat betreft de ranglijst niet goed uit. Met de tussenstanden op andere velden zakte SHO zo maar van de gedeelde koppositie naar plek zes!

Na de pauze dezelfde acteurs binnen de lijnen. SHO ging meteen op jacht na de gelijkmaker en die viel al na een minuut of tien. Kevin Angel Queijo pikte de bal af van de lakse verdedigers en liftte de bal knap over doelman Dyron Bijl in het doel: 1-1. Het lukte niet om de score op het bord te krijgen wat daarna alle dienst weigerde.
SHO voerde de druk op en was nu duidelijk de bovenliggende partij. Vermunt kreeg nogmaals een kans maar de keeper kon ingrijpen. Op driekwart van de wedstrijd ging El Harouchui naar de kant en voor hem kwam Rowdy Rijsdijk. Snel daarna moest ook Danny Kerpel er met een handblessure vanaf en hij werd vervangen door Joost Both. De super-sub van SHO kreeg al snel een mogelijkheid om zijn team op voorsprong te zetten maar de bal stuiterde in handen van Bijl.
Uiteindelijk kwam de voorsprong er toch met Geert Bakker, die in de tweede helft veel meer in het spel werd betrokken, aan de basis. Een poging van Bakker werd tot hoekschop gewerkt die door de 35-jarige scherp werd voorgetrokken. De inkomende Vermunt hoefde de bal maar net met het hoofd te raken om ‘m in het doel te laten verdwijnen: 1-2.
In de slotfase werd het van weerskanten vrouwen en kinderen eerst wat in de invallende duisternis voor spektakel en commotie zorgde maar de in het compleet wit gehulde Beijerlanders gaven de winst niet meer uit handen. In de slotfase kreeg Rijsdijk nog geel te zien toen hij scheidsrechter Akkaya, die floot voor een corner voor de gastheren, er op wees dat zijn assistent voor achterbal had gevlagd. De leidsman ging na overleg bij de zijlijn overstag maar de gele kaart bleef staan.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Larbi el Harouchi; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Geert Bakker.
Wissels:
66’ Rowdy Rijsdijk voor Larbi el Harouchi
70’ Joost Both voor Danny Kerpel
90’ Davey Lodder voor Geert Bakker
Doelpunten:
12’ 1-0 Gerwin Lake
55’ 1-1 Kevin Angel Queijo
86’ 1-2 Bob Vermunt

Kaarten:
Scheidsrechter Ferit Akkaya uit Amsterdam, hij floot op 19 mei ook SHO-Bruse Boys (7-1), had geel voor Rowdy Rijsdijk van SHO en Jeffrey Schenk (2x=rood) en Marcel Varela Ribeiro van SV Poortugaal.

08-12-2018 SHO – Westlandia
Zaterdag wordt mat SHO – Westlandia de laatste thuiswedstrijd van 2018 afgewerkt. De Naaldwijkers zijn aan een licht wisselvallig seizoen bezig maar staan desondanks op een keurige zesde plaats! Aanvang 14.30 uur.