SHO winnaar Hoeksche Waards Zaalvoetbaltoernooi

De finale van de 15e editie van het Hoeksche Waards Zaalvoetbaltoernooi is (voor de derde keer) gewonnen door SHO, dat met 2-0 wist te winnen van het verrassende GOZ.

In de eerste poulewedstrijd van de avond deelden SSS en OSV Oud-Beijerland de punten, zonder tot scoren te komen. SHO won in de andere poule vervolgens met 1-0 van Zinkwegse Boys door een benutte strafschop van Niels Nederlof.

In de tweede poulewedstrijd kwam SSS, maandagavond met o.a. Feni Bileti en Gijs van der Zande nog als winnaar goed voor 14 treffers, opnieuw niet tot scoren tegen GOZ (0-0) en zag daarmee een finaleplaats in rook opgaan. SHO deelde door een late gelijkmaker van Robin Winkels de punten met Strijen: 1-1. In de derde poulewedstrijd zorgden OSV en GOZ voor een echt voetbalgevecht. Nadat Tim Wiendels de bal vol op de GOZ-lat had geschoten, liet OSV zich verrassen door Niels de Visser, die in de counter (ja, dit kan ook in de zaal) de 0-1 wist binnen te schieten. Even later herhaalde hij dit kunstje opnieuw en was het binnen 3 minuten spelen al 0-2. Jock de Burgo verkleinde vervolgens de achterstand tot 1-2 en met nog 26 seconden op de klok schoot OSV-doelman Tom Kukler de 2-2 in het GOZ-doel. Terwijl de klok al op 0 sprong was het opnieuw Niels de Visser, die de bal nog achter de OSV-goalie in het doel wist te schieten: 2-3, waardoor GOZ verrassend poulewinnaar werd en zich verzekerde van een finaleplaats. Het duel tussen Zinkwegse Boys en Strijen eindigde door een late treffer van Otman Fertoute van Zinkwegse Boys in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats tussen Zinkwegse Boys en OSV eindigde in een 3-1 overwinning voor Zinkwegse Boys. Ronald van Ruiven schoot de 1-0 binnen, waarna Jan Jaspers voor de gelijkmaker zorgde. Nasser Abdalla zorgde vervolgens met 2 doelpunten voor de uiteindelijke zege.
Voor Zinkwegse Boys streden vanavond verder doelman Martijn Krediet, Kevin Brasser, Justin de Lange, Otman Fertoute en Jamal Abdalla. OSV bracht vanavond Tom Kukler, Mitchell Dirckx, Tim Wiendels, Lars Lijten, Jock de Burgo, Shurnel Francois en Jan Jaspers bij toerbeurt binnen de lijnen.

In de strijd om de 3e en 4e plaats tussen SSS en Strijen kwamen beide teams niet tot scoren, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin was SSS met 3-2 de gelukkigste; de Strijen-doelman schoot als enige de bal op de lat. De finale tussen SHO en GOZ ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk waren het toch Giovanni Breevaart en Robin Winkels, die voor SHO de 2-0 eindstand op het scorebord wisten te brengen. SHO-doelman Peter Konings, die zich onderscheidde op beide avonden, completeerde met – de vanavond niet scorende – Joost Both en Niels Nederlof het winnende team. Het arbitrale trio werd deze week gevormd door Hans Reedijk, Robert Dingemans en John Kraak.