SHO sluit eerste seizoenshelft prima af

Zaterdag was met Forum Sport – SHO de afsluitende wedstrijd van 2018. Niet eerder speelde SHO tegen de Voorburgers. Forum Sport ontstond in 1998 door een fusie tussen DEVJO en SV Voorburg. Na te zijn gestart in de tweede klasse en een paar terugvalletjes naar de derde klasse spelen de Voorburgers nu voor het zesde jaar in de eerste klasse waarin steeds keurig in de middenmoot werd geëindigd.

Trainer Sander Fakkel begon dit keer met Niels Nederlof als vervanger van de nog geblesseerde Danny Kerpel. Voor Geert Bakker was Forum Sport – SHO ook het einde van zijn loopbaan in het eerste elftal van SHO.
De thuisclub begon met het voordeel van de ijskoude wind in de rug en kreeg daarmee al snel een paar kansjes en daaruitvolgende hoekschoppen. SHO antwoordde via Bob Vermunt maar doelman Jouvenaar had niet veel moeite met de poging van de aanvoerder. Nadat doelman Konings al een keer daadwerkelijk had moeten optreden was hij halverwege deel één kansloos op de inzet van Mike de Graaf die een voorzet van -voor hem- de linkerkant in de benedenhoek schoof: 1-0. Het was voor de in compleet wit gehulde Beijerlanders maar goed dat de van Piershil overgekomen sluitpost een paar minuten na de openingstreffer tot tweemaal toe een antwoord paraat had op van dichtbij ingeschoten ballen anders had SHO wederom een 2-0 achterstand moeten wegpoetsen.
Maar nog binnen het half uur kantelde de wedstrijd. Geert Bakker nam de tweede hoekschop van SHO die -na mistasten door de keeper- door Bob Vermunt de gelijkmaker leek op te leveren. Maar Gijs Hebing keerde het leer -op of over de doellijn, daar zijn de geleerden het niet over eens- met de hand wat SHO een strafschop en de verdediger een rode kaart opleverde. Ditmaal geen Bakker, zoals vorige week,  maar Rowdy Rijsdijk die de verantwoording nam. En ook ditmaal had de sluitpost geen schijn van kans: 1-1. Na een wat rommelige periode waarin van beide kanten werd gezocht hoe nu om te gaan met de scheve verhouding binnen de lijnen leek SHO nog voor de rust orde op zaken te stellen. Geert Bakker werd ouderwets op links gelanceerd en kon solo op de keeper af. Waar het in het verleden in vergelijkbare situaties vrijwel altijd ”bingo” was bij de routinier kon Jouvenaar ditmaal succesvol ingrijpen.

De tweede helft begon SHO met twee verse krachten. Larbi el Harouchi kwam als vervanger van Kevin Angel Queijo en Dennis Outermans kwam er in voor Niels Nederlof. De linksbenige Onder-19 speler ging centraal achterin spelen waardoor zijn naamgenoot Groosjohan kon opschuiven naar zijn eigenlijke positie als rechtercentrale verdediger. Outermans had dinsdagavond tegen Oranje Wit al laten zien bepaald niet kinderachtig te zijn en indien nodig ook te kunnen en durven ingrijpen.
Door de overtal situatie die al in de eerste helft was ontstaan werd het na de thee een vrij eenzijdige vertoning die zich hoofdzakelijk op de Voorburgse helft afspeelde. Waar de, overigens net al te talrijke -mede veroorzaakt door de onbehagelijke temperatuur- meegereisde wit/zwarte aanhang, hoopte dat hun favorieten het duel snel in het slot zouden gooien viel dat toch -uiteindelijk bitter- tegen. Gert Bakker mocht in het slot van zijn eerste elftal loopbaan tweemaal een vrije trap nemen vanaf net buiten de zestien, wat al menig doelpunt opleverde, maar bij de eerste poging zeilde de bal over en bij de tweede net langs de kruising van paal en lat.

Door de overbevolking op het slechts voor de helft benutte veld werd het steeds moeilijker om openingen te vinden. Altijd was er wel een Voorburger om als dwarsligger te fungeren en anders greep doelman Jouvenaar wel in. De sluitpost werd uitgeroepen tot man of the match maar echt veel en moeilijk werk hoefde hij achteraf bekeken nu ook weer niet op te knappen. Omdat de 1-1 ook na negentig minuten nog op het bord prijkte en concurrent Rijsoord met 2-1 won bij Poortugaal is SHO de gedeelde koppositie in ieder geval tot na de korte winterstop kwijt.
Nog voor de terugreis richting Oud-Beijerland werd Geert Bakker bedankt dat hij SHO de laatste weken door afwezigheid van Ricky Bokhoven en de blessure van Jasper Huisman uit de brand heeft willen helpen. Hij kreeg het ingelijste shirt van deze jaargang met zijn ”eigen” nummer 15 ter herinnering aangeboden.

Geert bleef met de wedstrijden Deltasport-SHO (2-3), het restant van 8 minuten Die Haghe-SHO (0-0), Poortugaal-SHO (1-2), SHO-Westlandia (4-3) en Forum Sport SHO (1-1) in vijf optredens ongeslagen. Hij komt daarmee op 290 optredens voor SHO waarin hij, met de twee treffers van dit jaar, 154 keer scoorde. Zijn eerste wedstrijd was op 7 september 2002 tegen Barendrecht (4-0) waarin hij het vierde doelpunt scoorde. Na zes seizoenen verkaste Bakker naar Papendrecht en na nog een tussenstop bij ASWH keerde hij in 2011 terug bij SHO, wat toen nog in de tweede klasse speelde.
Na een uitstapje van drie jaar Piershil zou Geert bij zijn maten van het vijfde elftal gaan afbouwen, iets waaraan hij in 2019 echt kan gaan beginnen.

SHO kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft waarin 24 punten werden behaald. Dat staat in schril contrast tot vorig seizoen toen in dezelfde periode slechts negen punten op het conto konden worden bijgeschreven.
Op 19 januari 2019 gaat, ijs en weder dienende, de competitie weer verder met ondermeer de wedstrijd SHO-RVVH.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Niels Nederlof, Dennis Groosjohan, Bob Bison; Robin Winkels, Giovanni Breevaart, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel Queijo, Bob Vermunt, Geert Bakker.

Wissels:
46’ Larbi el Harouchi voor Kevin Angel Queijo
46’ Dennis Outermans voor Niels Nederlof
78’ Joost Both voor Jeroen Kokje

Doelpunten:
21’ 1-0 Mike de Graaf
28’ 1-1 Rowdy Rijsdijk (strafschop)

Kaarten:
Scheidsrechter Jesse Knetsch had geel voor Dennis Groosjohan, Robin Winkels en Geert Bakker van SHO en direkt rood wegens hands voor Gijs Hebing van Forum Sport (28e min.).