Servaas Stoop beëdigd als waarnemend burgemeester Zuidplas

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Servaas Stoop beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas. Hij is per 10 januari 2019 benoemd.

De burgemeestersvacature in Zuidplas ontstaat door het vertrek van burgemeester Kats, hij wordt burgemeester in Veenendaal. Stoop zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In het voorjaar van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

De heer Stoop is 56 jaar en beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Sinds februari 2013 is hij waarnemend burgemeester in Korendijk, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is hij ruim tien jaar burgemeester geweest van de toenmalige gemeente Dirksland. De heer Stoop is daarnaast sinds 1992 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.