‘s-Gravendeel onderuit tegen Rhoon

VV S-Gravendeel

Een duel waar gaandeweg de wedstrijd de dienstdoende arbiter de aandacht naar zich toe trok.

’s-Gravendeel miste door blessures en ziekte enkele basisspelers. Trainer Barry Schipper moest zodoende puzzelen om een strijdplan te verzinnen tegen Rhoon. De thuisploeg had meer balbezit. Maar het had moeite om de gesloten linies van ’s-Gravendeel te doorbreken.

Wesley Strootman probeerde het via een afstandsschot, maar schoot over.

Bij ‘s-Gravendeel lukt het niet om de bal een tijdje in de ploeg te houden, het kwam spaarzaam voor doelman Niels Ketting. Zo mikte Jelle van der Starre de bal naast het doel. Na ruim een half uur spelen was het ’s-Gravendeel doelman Dennis Sleiffer, die met een katachtige reflex reageerde op een van richting veranderde schot van Allard Howell. En even later was het Vincent Kroon die net naast schoot.

Vlak voor rust pech voor ’s-Gravendeel. Uit een snelle omschakeling via de rechterkant trof Sven Akkerman de paal. Het leek erop de er met de 0-0 stand gerust ging worden. Maar in de vijfenveertigste minuut kwam ’s-Gravendeel op voorsprong. Sven Akkerman bediende op fraaie wijze Jelle van der Starre.

Hij bedacht zich geen moment en deponeerde de bal achter doelman Ketting, 0-1.

In het tweede deel van deze wedstrijd was er wat meer beroering.

Wederom wat meer balbezit van Rhoon. En na een zestal minuten spelen het eerste feitje van een warrig beslissing van scheidsrechter De Mik. Een nietszeggende achterbal werd door de arbiter beoordeeld als hoekschop. Uit deze hoekschop kwam Rhoon wel op gelijke hoogte. De strak voorgegeven bal werd door de geheel vrijstaande Vincent Kroon snoeihard achter Dennis Sleiffer gekopt. ’s-Gravendeel liep teveel achteruit en was niet in staat om een behoorlijke aanval op te zetten.

’s-Gravendeel moest toezien dat Rhoon zelfs op voorsprong kwam. Kort nadat Bart Driesse was ingevallen bracht hij zijn ploeg op 2-1.

’s-Gravendeel dacht dat De Mik wel zou fluiten voor een overtreding die er aan vooraf ging, maar hij liet doorspelen. Bij ’s-Gravendeel heerste het gevoel dat de scheidsrechter het op de bezoekers gemunt had, want het werd geconfronteerd met in totaal vier gele kaarten.

Ook Rhoon trof het aluminium, Jeffrey Berkhof trof met een precies genomen vrije trap de lat.

Kort hierna een opvallend moment. Want kort na zijn invalbeurt kreeg Danny Boom de rode kaart voor zijn neus getoond. De zeventien jarige debutant moest op onverklaarbare wijze het veld verlaten. Hij tikte zijn tegenstander, die voor hem langs kruiste, aan. De verklaring van scheidsrechter De Mik was dat Boom buiten een duel om de bal dit opzettelijk deed. Dit tot verbazing van de toeschouwers die naar deze wedstrijd naar deze wedstrijd keken en waarbij het voorval velen ontgaan was.

Het feit was wel dat ’s-Gravendeel dus met tien man verder moest. Met de man minder situatie probeerde ’s-Gravendeel toch in de slotfase langszij te komen. Het kon echter niet meer tot scoren komen. Want het zat niet mee voor ’s-Gravendeel. Jelle van der Starre trof na een doorkopbal van Sven Akkerman, de lat. En na een knappe actie aan de linkerkant van Martijn Zilverschoon vond hij geen medespeler voor het doel. Zelfs doelman Dennis Sleiffer ging bij een hoekschop mee naar voren om eventueel zijn geluk te proeven, het lukte niet.

’s-Gravendeel keerde zodoende zonder punten huiswaarts…..

Komende dinsdag speelt ’s-Gravendeel thuis om de Palace Casino Cup tegen FC IJsselmonde za. Aanvang 20.00 uur. Volgende competitiewedstrijd is tegen De Jonge Spartaan. Aanvang op Sportpark de Trekdam, 14.30 uur.

Opstelling Rhoon:

Niels Ketting, Allard Howell, Sebastiaan Houtgraaf, Jeffrey Zwaan, Kevin Stolk, Wesley Strootman, Jeffrey Berkhof, Roy Tibboel, Vincent Kroon (Bart Driesse), Rick Donker, Darragh Zondervan

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Mitch Klijn (55ste Danny Boom), Job v/d Vorm, Ivar de Boer, Roy Schrauwen (75ste Martijn Zilverschoon), Sven Akkerman, Jelle v/d Starre

Arbiterl R.J. de Mik uit Oud – Beijerland

Scoreverloop:

45ste 0-1 Jelle v/d Starre

51ste 1-1 Vincent Kroon

68ste 2-1 Bart Driesse

Gele kaarten:

Luc Rozendaal, Roy Schrauwen Jelle van der Starre en Ivar de Boer (’s-Gravendeel)

Rode kaart.

Danny Boom (’s-Gravendeel)