Piershil viert geslaagde eerste seizoenshelft

SV Piershil

Met een symbolische 12-0 nederlaag heeft Piershil 1 de eerste seizoenshelft afgesloten. Ook in het twaalfde duel in 3D was van een wedstrijd geen enkel moment sprake. De 3-0 ruststand was te overzien, het incident waarbij Hidde Wittmer zwaar geblesseerd per brancard moest worden afgevoerd voerde de boventoon. ,,Die klap kwam hard aan bij deze hechte groep. Er was overigens geen opzet in het spel, de blessure was een samenloop van omstandigheden”, zo verklaarder trainer Van der Toorn na afloop. In de tweede helft mochten de blauwzwarten richting het eigen honk spelen, dat inspireerde tot beter spel bij de thuisclub en een uiteindelijke 12-0 eindstand. ,,Gewoon verdiend natuurlijk, maar we zijn niet alle afspraken nagekomen.
Zo werd er te nonchalant uitverdedigd. Een onnodig te grote nederlaag dus, daar moeten we aan gaan werken”. Al het slechte nieuws ten spijt vierden de spelers, staf, vrijwilligers en supporters van Piershil aansluitend in de Bommelse horeca (De Hoezemoos) een meer dan geslaagde eerste seizoenshelft. In tegenstelling tot wat kenners en doemdenkers beweerden en voorspelden is de jonge Piershilse ploeg fier overeind gebleven. Met teamgeest, sportiviteit en doorzettingsvermogen hoog in het vaandel. Precies zoals de oprichters het in 1931 bedoeld hebben.

Filmpje: Piershil sluit feestelijk af