Peter van der Velden beëdigd als waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Peter van der Velden beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij is per 1 januari 2019 benoemd.

De burgemeestersvacature in Hoeksche Waard is ontstaan vanwege de herindeling van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Van der Velden zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de loop van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

De heer Van der Velden is 64 jaar en beschikt over veel bestuurlijke ervaring. In 2017 was hij waarnemend burgemeester in Dordrecht. Daarvoor was hij achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In die laatste gemeente vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014.