OSV neemt zwaarbevochten punt mee uit Rozenburg

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark “West” tegen runner-up Rozenburg een punt gewonnen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal zag kans om de wedstrijd met 10 man, na een 0-0 ruststand, in 1-1 te doen eindigen. De wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 trok vanmiddag vele toeschouwers naar het koude doch beschutte sportpark in Rozenburg. Het thuisteam van trainer Peter-Marcel Nauta had bij aanvang een voorsprong van 3 punten, waardoor de druk dit keer toch echt bij de bezoekers lag. Beide teams opereerden in de beginfase uiterst behoedzaam en hadden zichtbaar moeite met de zware grasmat. Het spelbeeld kenmerkte zich vervolgens niet alleen door veel (sportieve) strijd, maar ook door veelvuldig balverlies, passes die niet bij een medespeler aan kwamen en (vooral) het maken van de verkeerde keuzes. Boeiend om te zien voor de neutrale toeschouwer, maar soms tenenkrommend voor de echte clubsupporter. Het zorgde langs de zijlijn wel voor een onderling (warm) gevoel van herkenning tussen de beide supportersgroepen.

Het aantal echte doelkansen bleef in de eerste helft echter op een hand te tellen. Zo schoot Ilyas Edir in de 11e min. een vrije trap van buiten de “16” op de paal en was het Jan Jaspers, die in de 21e min. een voorzet van Ricardo Danning bij de eerste paal niet de juiste richting wist mee te geven. Aan de andere kant was het OSV-doelman Roeland de Vries, die bij schoten van buiten de “16” de bal uit zijn doel wist te houden. Het keerpunt in de wedstrijd kwam echter al in de 33e min. toen Paul Santra – onder de ogen van de goed leidende arbiter René Sinke – de kwaliteit van het shirt van de veelal ongrijpbare Shurnel Francois eens goed wilde testen. Het verleidde de OSV-aanvaller echter tot een slaande beweging, die een rode kaart tot gevolg had. De bezoekers moesten vanaf dat moment wel terug in verdedigende stellingen, maar zagen in de slotminuut nog wel een bal van Jan Jaspers op de lat boven Rozenburg-doelman Wouter Bloothoofd eindigen, na een doorschietende bal uit een corner. In de tweede helft was de thuisploeg bijna doorlopend op de helft van de bezoekers te vinden, maar slaagden er nauwelijks in om de muur van verdedigers te slechten. De Rozenburg-aanvallers Bethslot Woldeamanuel en Nick de Bil kregen weinig ruimte om tot een doeltreffend schot te komen. Het verbaasde dan ook niemand, dat OSV in de 60e min. bij een snelle uitval op voorsprong kwam. Over de rechterkant werd Thomas Lagerweij de ruimte in gestuurd en zijn diagonale inzet zag doelman Wouter Bloothoofd via de paal in het doel eindigen: 0-1. De wedstrijd leek meteen open, want amper een minuut later was de stand al weer in evenwicht. Na een goede aanval over de rechterflank was het OSV-verdediger Loek Visser die de bal uit de lage voorzet vanaf de achterlijn onfortuinlijk via zijn been in het eigen doel zag eindigen: 1-1. Het was wachten op een treffer voor de thuisploeg, maar die viel niet. Ook invaller Floris van den Heuvel slaagde er in de 73e min. niet in om – alleen voor de OSV-doelman – de bal binnen te palen te schieten. Met het inbrengen van Marco van Daalen hoopten de bezoekers in de laatste tien minuten de overwinning nog uit het vuur te slepen. Er kwamen weliswaar nog een paar kleine kansjes, maar uiteindelijk mochten de bezoekers zich (meer dan) tevreden stellen met het zwaarbevochten punt.

Zaterdag 15 december a.s. speelt OSV op sportcomplex “Olympia” de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SC Botlek, dat vandaag koploper Binnenmaas met een 0-2 overwinning zag vertrekken. Rozenburg gaat op bezoek bij OVV, dat bij Piershil (1-5) de vijfde zege op rij wist te boeken. Gravendeel, dat bij de

koploper op bezoek gaat, was in eigen huis met 3-0 te sterk was voor De Jonge Spartaan, dat Vierpolders op bezoek ziet komen. Den Bommel nam met 0-2 de punten mee bij Rijnmond HS, de tegenstander van OSV in Hoogvliet bij de hervatting van de competitie op zaterdag 19 januari 2019.

Rozenburg – OSV Oud-Beijerland 1-1 (0-0): 60. Thomas Lagerweij 0-1; 61. Loek Visser 1-1 e.d.

Rozenburg: Wouter Bloothoofd –– Vince Lissenberg, Sander Kraaijeveld, Sander Arkenbout (73. Jeroen Brobbel) en Jordie de Groot –– Regilio van Buuren, Paul Santra en Bryan van der Laan –– Bethslot Woldeamanuel (70. Floris van den Heuvel), Nick de Bil en Marcin Marciszak. OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Jock de Burgo, Loek Visser, Bas Koelemeijer en Youri van Ruiven –– David Pieters, Ilyas Edir en Ricardo Danning (46. Stephan Baaij) –– Thomas Lagerweij, Jan Jaspers (80. Marco van Daalen) en Shurnel Francois.