Muzikale Pakjesavond bij DFTM!

Bert en Marthijs hadden afgelopen maandag, zoals gebruikelijk, weer een volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De nieuwe vergeten muziek van morgen was van Paul Woolford. Een DJ/Producer uit het Engelse Leeds. Hij maakt platen sinds 2002. Heeft – zoals de meeste DJ’s – een eigen platenlabel. Draait wekelijks in een club in Leeds, maar ook op zomerfestivals op Ibiza. Scoorde nooit een hit die buiten het clubcircuit bekend werd. Maar met ‘Hang Up Your Hang Ups’ heeft Paul voor het eerst een radiohit te pakken. In ieder geval in Engeland zelf. Of Nederland ook volgt valt te betwijfelen. De track is trouwens gebaseerd op een vocale sample van Kim English. Zij maakte in 2002 ‘Treat Me Right’, waarvan je vocale elementen kunt horen in de track van Paul Woolford. Misschien komt deze track ooit terug als Vergeten Dansplaat.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat was deze week van The Dubguru. Dat is een gelegenheidsproject van o.a. DJ Johan Gielen en Virtual Vault producers Ben Huijbregts & Carlos Sun Juan. De DJ/producers gebruikten originele loops en samples van ‘U Got 2 Know’ van Capella uit 1992. Die Eurodance track werd in 2009 door de heren van The Dubguru in een Trance jasje gestoken.

 

De Keuze van Marthijs
De Keuze van Marthijs is deze week van onze eigen Ali B. Deze rapper zit al als één van de langste in deze Nederlandse rap-business. Zijn eerste album “Het Leven van de straat” maakte al veel naamsbekendheid onder de jongeren van des tijds, dan praten we over begin 21e eeuw. Tegenwoordig maakt hij veel muziek met de modernere Nederlandse rappers, zoals Ronnie Flex en Boef. In 2016 bracht hij zijn laatste eigen studioalbum uit. Dit album bracht een totaal andere sound dan wat we van hem gewend waren, maar desalniettemin scoorde hij met nummers zoals “Glimp van de Duivel” uit dat album hoog bij het publiek. Ook staat er een nummer op dat album dat hij schreef voor zijn zoontjes, maar het was eigenlijk niet de bedoeling dat dat nummer ook daadwerkelijk uitgebracht zou worden. Zijn eerste performance van dat nummer bij DWDD heeft zoveel indruk gemaakt, dat ze toch maar besloten om dat nummer op het album te verwerken. Dat nummer, genaamd “Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn” is deze week DKVM!

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. Met de klompentip waren we helemaal in SinterklaassTEMMING. Met Henk Temming om precies te zijn. Bekend van het Goede Doel. Maar hij schreef en produceerde ook voor vele andere artiesten, zoals bijvoorbeeld De Kast, Paul De Leeuw, Kinderen voor Kinderen. Hij maakte natuurlijk met zijn Goede Doel collega Henk Westbroek de Sinterklaas klassieker ‘Sinterklaas wie kent hem niet’, maar dit is een solo Sinterklaasliedje van Henk Temming van hetzelfde album ’De Hulpsinterklaas uit 1991. Voor wie nog twijfelt……Sinterklaas en Zwarte Piet, Allebei Bestaan Ze.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.