Laatste DFTM van 2018!

Bert en Marthijs presenteerde voor het laatst dit jaar Don’t Forget The Music. Dit keer geen uitzending met alleen maar vergeten Kerstplaten, maar uiteraard mocht Kerst zeker niet ontbreken. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De nieuwe vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De Nieuwe Vergeten Muziek Van Morgen was van Cabbage; Een 5-koppige band uit Manchester. Ze bestaan sinds 2015 en maken een beetje punk-achtige muziek met een knipoog. Wilde live shows met humor en satire is een beetje hun handelsmerk. In hun muziek zijn ze geïnspireerd door The Clash en het vroege werk van Nirvana. 2 albums en een aantal singles brachten ze tot nu toe uit en nu dus ook een Kerstsingle; “Smells Like Christmas”.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De Vergeten Dansplaat was van Patrick Cowley. Waren Giorgio Moroder en Cerrone de eerste pioniers op het gebied van electronische dance muziek, zo werd Patrick Cowley gezien als de Godfather van de HI-NRG en experimentele genres. Hij groeide op in New York, maar in San Fransisco ontpopte hij zich tot een ware synthesizer grootheid. In 1978 werkte Cowley mee aan het album “Step II” van Sylvester. In 1981 richtte Cowley samen met producer Marty Blecman het Megatone Records platenlabel op. Het legendarische Cowley album “Megatron Man” was de eerste release op dat label. Cowley maakte ook o.a. “Right On Target” voor Paul Parker en had met Sylvester zijn grootste commerciële succes met “Do You Wanna Funk”. Ook de bekende remix van Donna Summer’s “I Feel Love” kwam van zijn hand. Cowley overleed in 1982 op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Nog voordat het Megatone label was opgericht had Cowley zijn eerste album Menergy uitgebracht op het Fusion label. Daarvan kwam ook de vergeten dansplaat van vandaag “X Factor” uit 1981.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De Klompentip kwam van Marc Daniëls. De geboren Tilburger groeide op tussen broers en zussen die allen muzikaal waren. Marc, de benjamin van de familie, kreeg de muziek er dus met de paplepel ingegoten. Reeds op tienjarige leeftijd stond hij op feestjes bekende liedjes uit de hitparade te zingen. Hoewel Marc al eerder enige singles had uitgebracht is hij pas echt doorgebroken met de single “Deveny”. Daarop volgden “Ik mis je elke dag” en “Jij bent de zin van mijn leven”. Marc heeft twee albums op zijn naam staan te weten, “Marc Daniëls” en “Als jij bij me bent”. Wij draaien vandaag zijn bekendste single; “Deveny” uit 1994.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.