Jon Hermans beëdigd als waarnemend burgemeester Noordwijk

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vandaag Jon Hermans-Vloedbeld beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Noordwijk. Zij is per 1 januari 2019 benoemd.

De burgemeestersvacature in Noordwijk is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Hermans zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de loop van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

Hermans is 64 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2016 is zij waarnemend burgemeester in Oud-Beijerland, een gemeente die per 1 januari 2019 opgaat in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor is ze onder meer burgemeester geweest van Almelo en Ridderkerk.