Invaller bezorgt Heinenoord dramatische helft

SV Heinenoord

Never change a winning team moet coach Ralph Kalkman hebben gedacht voor de wedstrijd tegen Brielle. En daar was aanvankelijk ook helemaal niks mis mee. De Noord begon goed aan de wedstrijd, want in de 5e minuut was het al raak. Andy Bouterse zette op links Andrew van Tiggelen aan het werk en uit zijn voorzet op maat rondde Remco Buist keurig af. 0 – 1.
Evenals bij Heinenoord vallen de resultaten bij Brielle tot nu toe ook tegen en daar moest vandaag verandering in komen. De mannen van trainer Stanley Rieborn gingen dan ook op jacht naar de gelijkmaker. Een fraaie aanval tussen Stevie Soares en Jeffrey Duijnstee werd keurig verdedigd door aanvoerder Toine v.d. Berg, zodat deze poging niet door ging. Even later probeerde Michael van Dommelen het van afstand, echter zijn pegel ging ver over. Heinenoord speelde in het eerste bedrijf met windje mee en daar werd niet altijd optimaal gebruik van gemaakt omdat de meeste passes te hard werden verzonden en niet goed aan kwamen. In de 21e minuut kreeg Brielle een vrij trap te nemen.
Aanvoerder Lex van Dommelen slingerde de bal in de zestien en scheidsrechter Bas de Haan uit Amstelveen zag, dat Remco Buist zijn tegenstander vast hield en deponeerde de bal resoluut op de stip. Jeffrey Duijnstee stuurde doelman Nick Vervoort de verkeerde kant op en dat betekende 1 – 1 en een gele kaart voor Remco Buist. Dit gaf de thuisploeg moed en even later kwam de Noord goed weg toen een voorzet van Stevie Soares volledig werd gemist door Michael van Dommelen. Bij een onverwacht schot van Victor de Blok reageerde doelman Nick Vervoort uitstekend door de bal volledig gestrekt corner te tikken. Na een half uur spelen ging Sander de Heus er op rechts van door, leverde een prima voorzet af die door Jordey van Dam werd ingeschoten en door doelman Michel Lieshout niet goed onder controle kwam en was Andrew van Tiggelen er als de kippen bij om alsnog af te ronden en dat betekende 1 – 2. Jordey van Dam probeerde nog voor rust de marge te verhogen maar zijn schot suisde langs de verkeerde kant van de paal. Nadat Leon Steketee op slag van rust op het juiste moment ingreep bij een uitval van Stevie Soares stond de klok op 45 minuten en zat de eerste helft er op.

Het tweede bedrijf begon met een wissel bij de thuisploeg waarbij Lex van Dommelen in de kleedkamer achter bleef en werd vervangen door de 20 jarige Niels Bekker. Deze razend snelle speler zorgde meteen voor gevaar en voordat de Heinenoord defensie het door had, lag de bal al achter de verbouwereerde Nick Vervoort. 2 – 2. De mannen van Ralph Kalkman waren totaal van slag mede door de wind die krachtiger was

geworden en hadden geen antwoord op het ontketende Brielle. Fout op fout stapelde zich op en daar werd door Michael van Dommelen dankbaar gebruik van gemaakt die voor 3 – 2 zorgde. Met nog 20 minuten te gaan greep coach Ralph Kalkman in en wisselde 3 spelers. Mitch Fransen – Marvin Strik en Richie Basoski kwamen in de ploeg voor Toine v.d. Berg – Andrew van Tiggelen en Andy Bouterse. Het werd alleen maar erger want uit een hoekschop schoot invaller en grote plaaggeest Niels Bekker de 4 – 2 binnen. Het feest voor de ploeg van Stanley Rieborn werd compleet toen de helemaal uit zijn dak gaande Lonny Mendes Fernandas de eindstand op 5 – 2 bepaalde.

Een enorme dreun voor spelers en supporters van de Noord en nu maar hopen dat het tij gaat keren en er volgende week tegen Honselersdijk uit een ander vaatje getapt zal moeten worden.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen ( 70. Mitch Fransen ) – Andy Bouterse – ( 70. Marvin Strik ) – Ramon Salas – Toine v.d. Berg ( 70. Richie Basoski ) – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Remco Buist – Sander de Heus – Leon Steketee.