Informatieavond Postcoderoos groot succes

Al enige jaren is HoekscheWaard Duurzaam actief. De coöperatie heeft net als de Provincie Zuid-Holland en de gemeenten in de Hoeksche Waard een energieneutrale regio in 2040 als ambitie. Op 27 november organiseerden partijen een informatieavond waarbij HW Duurzaam bestuurslid Arie Brussaard een presentatie gaf over het Postcoderoos project.

HoekscheWaard Duurzaam
Tijdens de bijeenkomst kregen aanwezigen een uitleg over de mogelijkheden. Duidelijk werd dat ook huurders zonder een eigen ‘geschikt dak’ er mogelijkheden zijn. De inschrijving voor het eerste Postcoderoos-project in de Hoeksche Waard ging al eerder van start. Op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland worden zo’n 275 zonnepanelen op het wooncomplex van HW Wonen geplaatst. Het volgende project gaat nu dus van start in Numansdorp. Op het gebouw aan de Christinastraat (nabij De Buitensluis) kunnen circa 250 zonnepanelen worden geplaatst.
Deelname
De inschrijving voor deelname aan het tweede Hoeksche Waardse Postcoderoos project is geopend. Bewoners woonachtig in de postcodegebieden 3281, 3284, 3286, 3291 en 3292 kunnen zich aanmelden voor deelname. Informatie is te vinden op de website van Hoeksche Waard Duurzaam www.hoekschewaardduurzaam.nl


Foto: Arie Brussaard van HWDuurzaam geeft een presentatie over het Postcoderoos-project Christinastraat in Numansdorp.

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard
Dit project wordt ondersteund door Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en Provincie Zuid-Holland in het kader van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.