HW WERKT! – Nieuwe naam voor werkleerbedrijf en ondersteuning naar werk

Vanaf 1 januari maakt Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW) onderdeel uit van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De tak ‘Werk’ gaat vanaf dat moment door het leven als ‘HW werkt!’ Inkomensondersteuning en schulddienstverlening wordt vanaf het nieuwe jaar geboden onder de vlag van gemeente Hoeksche Waard.

Werk voor iedereen Onder het motto Werk voor iedereen wil de gemeente bijstandsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking ondersteunen bij het vinden van zo regulier mogelijk werk. Daarvoor heeft de gemeente bedrijven nodig die willen investeren in de ontwikkeling van nieuwe arbeidskrachten. Met de nieuwe naam ‘HW werkt!’ hebben bedrijven in de Hoeksche Waard een herkenbaar aanspreekpunt.

HW werkt! ‘HW werkt!’ is een onderdeel van gemeente Hoeksche Waard dat mensen ondersteunt om aan de slag te gaan. Het is een werkleerbedrijf waar mensen zich ontwikkelen, werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden leren. Daarnaast is HW werkt! een werkbedrijf voor de mensen die aangewezen zijn op aangepast werk. Ten slotte maken de accountmanagers van ‘HW werkt!’ de match tussen werkgevers en werkzoekenden met een bijstandsuitkering en/of een arbeidsbeperking.