Heinenoord geeft weer in blessuretijd voorsprong uit handen

SV Heinenoord

Het was effe wennen uit de heerlijk verwarmde bus van chauffeur Jan in de “”kauwe “” ruimte van de B.S.O. die door Die Haghe op zaterdag wordt gebruikt als bestuurskamer. Verwarming defect en arme kindertjes a.s. maandag. Het werd nog erger toen we ons naar het 4e veld achter de duinen begaven waar de wedstrijd gespeeld zou worden met een gevoelstemperatuur van – 10. Beide teams begonnen met een andere opstelling dan vorige week, volgens zeggen de Hagenaars zelfs met 7 invallers. Er was weinig van te merken want zowel de mannen van coach Ralph Kalkman als die van Wim de Jong begonnen fel aan de wedstrijd. Na 4 minuten was het eerste kansje voor de Noord. Uit een voorzet van Marvin Strik mikte Andrew van Tiggelen maar net over. Uit de vrije trap van Jordey van Dam, die in de muur terecht kwam, volgde even later een hoekschop, waaruit een kluwen van spelers voor het Haagse doel in de 8e minuut Andrew van Tiggelen het laatste tikje gaf en dat betekende 0-1.
Die Haghe ging meteen op jacht naar de gelijkmaker en die volgde EEN minuut later. Uit de veroorzaakte hoekschop zag arbiter Julio Barrales uit Mokum, dat Leon Steketee zijn tegenstander omarmde, wat hem een gele kaart opleverde, maar ging ook de bal op de stip. Sander de Jong schoot feilloos binnen, stuurde Nick v.d. Voort de andere kant uit en zo was de eerste voorsprong alweer van korte duur en de gelijkmaker op het scorebord. 1 – 1.
Nadat een paar pogingen van Remco Buist en Jordey van Dam over en naast gingen, kwam de Noord toch weer op voorsprong. Een voorzet van Andrew van Tiggelen werd door Marvin Strik keurig afgerond en dat betekende 1-2. Op slag van rust moesten aanvoerder Nick Jonkman en zijn mannen alle zeilen bijzetten om met deze stand te gaan rusten en kreeg zelfs Richie Basoski een kans de stand nog rooskleuriger te maken, toen hij alleen op weg was naar het Haagse doel, echter doelman Bas Drost bleef hem volgen dwong hem knap buiten de zestien, zodat de poging tot scoren steeds moeilijker werd en uiteindelijk in een corner eindigde wat niets opleverde.

Het tweede bedrijf was nog maar een paar minuten oud toen Mitchell de Bas handig gebruik maakte van het gestuntel in de Heinenoord-verdediging en de gelijkmaker op het scorebord bracht. 2 – 2. Even later kwam de Noord goed weg toen het geschreeuw om een penalty bij een overtreding van Nick Jonkman door scheidsrechter Julio Barrales werd weggewuifd. De Hagenaars werden sterker en het scheelde niet veel toen de mee opgekomen Alex Heemskerk uithaalde en zijn pegel rakelings over de kruising zag scheren.
Een levensgevaarlijke trap van Jordey van Dam werd knap weggehaald door de ingevallen Ricardo Rosario Lopes Landim. Langzamerhand brak het “” Haags Kwartiertje “”aan en dat lieten de supporters met veel kabaal horen achter het doel van Nick v.d. Voort. Toch leek het wel of het enthousiasme aan de andere kant effect had, want zowel Remco Buist als Richard Stolte kregen mogelijkheden die ( nog ) niet beloond werden.
Coach Ralph Kalkman vond het tijd om in te grijpen en bracht twee wissels in. Mitch Fransen en Sander de Heus kwamen binnen de lijnen voor Martijn Terlouw en Ramon Salas, die beiden uitstekend werk hadden verricht. De grote wens om de laatste wedstrijd van het jaar in deze competitie winnend af te sluiten en met een goed gevoel de feestdagen in te gaan, zat er nog steeds in. Helemaal toen in de 87e minuut na een schitterende aanval Remco Buist de 2 – 3 binnen tikte. De laatste wissel werd nog uitgevoerd toen Richie Basoski in de slotfase werd vervangen door Andy Bouterse. Nog EEN hoekschop in de allerlaatste minuut en de overwinning was in de knip.

Maar helaas,……………………….

Alles en Iedereen van Heinenoord in de verdediging en EEN van die Gasten schampte de bal en het VIJFDE gelijke spel tot nu toe was een feit.

Grote teleurstelling en een rustige reis naar huis.

a.s. dinsdag nog de wedstrijd tegen Feijenoord voor de K.N.V.B.- districtsbeker, die om 20.00 uur begint en 2018 waarvan de verwachtingen terecht zo hoopvol waren, eindigt op een teleurstellende voorlaatste plaats. Het zij zo.

SV Heinenoord wenst u FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND – SPORTIEF 2019.

Opstelling.

Nick Vervoort – Martijn Terlouw ( 70. Mitch Fransen ) – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – ( 70. Sander de Heus ) – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik – Richie Basoski – ( 85. Andy Bouterse ) Remco Buist – Leon Steketee – Richard Stolte.