Heinenoord geeft overwinning in blessuretijd uit handen

SV Heinenoord

Evenals tegen DeltaSport hebben de mannen van coach Ralph Kalkman de volle winst tegen Honselersdijk niet over de streep kunnen trekken en verloren in de laatste seconde kostbare punten. Met de harde wind hadden de Westlanders minder moeite dan de thuisploeg gezien de vele ballen die bij hun wel bij een medespeler kwamen terwijl dat andersom niet het geval was. Toch was de eerste mogelijkheid in de beginfase voor Andrew van Tiggelen, die maar net over mikte. Het antwoord kwam van Joey Valstar die er op rechts van door ging maar zijn schot keurig zag geblokt door Andy Bouterse. Jammer dat Remco Buist uit een voorzet van Sander de Heus veel te zacht schoot om doelman Boy Zuiderwijk te verrassen zodat dit een gemakkelijke prooi werd. Even later miste hij wederom een mogelijk uit een voorzet van Joe Nyero, die van de andere kant kwam. Een combinatie tussen Angelo Zwirs en Youri Ripe werd door aanvoerder Toine v.d. Berg op tijd onderbroken, zodat dit gevaar was geweken.
Nadat eerder een vrije trap van Jordey van Dam door de Westlandse sluitpost, zij het met moeite was gekeerd, was het in de 32e minuut wel raak toen hij de bal weer uit een vrij trap van Jordey van Dam niet onder controle kon krijgen en aanvoerder Toine v.d. Berg uit de rebound binnen knalde en dat betekende 1 – 0. De vreugde duurde echter maar 5 minuten want uit een hoekschop redde doelman Nick Vervoort in eerste instantie, maar kon niet voorkomen dat Tom van Veen uit een moeilijke hoek de gelijkmaker op het scorebord bracht. 1 – 1. Met nog 4 minuten te gaan in het eerste bedrijf was aanvoerder Toine v.d. Berg dusdanig geblesseerd, dat verder spelen onmogelijk was en werd hij vervangen door Nick Jonkman Op slag van rust werden 3 pogingen van Andrew van Tiggelen, Remco Buist en Jordey van Dam niet beloond om de score op te voeren door goed werk van doelman Boy Zuiderwijk.

Het tweede bedrijf begon Heinenoord met windje mee en was het meteen Jordey van Dam die met een enorme pegel doelman Boy Zuiderwijk uit probeerde, echter de brave borst bracht redding zij het met moeite. In de 51e minuut kwam Marvin Strik binnen de lijnen voor Sander de Heus. Heinenoord werd sterker en haalde alles uit de kast om van afstand de bal tegen de touwen te jagen, maar de promovendus gaf geen krimp. Eindelijk kwam dan in de 87e minuut de treffer die de Noord de overwinning moest bezorgen om uit de onderste regionen te komen via een doelpunt van Marvin Strik. 2 – 1. De blessuretijd was inmiddels aangebroken, toen de Westlanders nog EEN keer massaal ten aanval trokken en met succes. Angelo Zwirs werd in de laatste seconde aangespeeld en bracht de gelijkmaker op het scorebord. 2 – 2.

Meteen floot scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda voor het einde en moest de Noord wederom met EEN punt genoegen nemen. Door de winst van de Meeuwen staat Heinenoord nu voorlaatste en op de ranglijst.

a.s. dinsdag komt Barendrecht op bezoek voor de VR Casino Cup. Aanvang: 20.00 uur

a.s. zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie voor de winterstop en dat is uit tegen SV Die Haghe. Aanvang 14.30 uur.

De laatste wedstrijd van 2018 is dinsdag 18 december tegen Feijenoord voor de K.N.V.B. districtsbeker. Aanvang 8.00 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen – Andy Bouterse – Ramon Salas – Toine v.,d. Berg ( 41. Nick Jonkman ) – Jordey van Dam – Remco Buist – Sander de Heus – ( 51. Marvin Strik ) – Joe Nyero – Richard Stolte – ( 80. Leon Steketee.)