Gemeente Cromstrijen neemt afscheid met ‘Het Slotakkoord’

|29 december|

Op zaterdag 29 december organiseert gemeente Cromstrijen een muzikale dag, Het Slotakkoord. Met deze speciale dag nemen we op muzikale wijze afscheid van gemeente Cromstrijen. Op zaterdag 29 december klinken in Klaaswaal en Numansdorp muzikale klanken. De dag start met workshops voor kinderen in Klaaswaal en eindigt met een feestavond Numansdorp waarbij muzikanten van Prinses Juliana, Na Lang Streven en Wilhelmina gezamenlijk een concert geven in Sporthal Cromstrijen. Feestband TooHotToHandle en een dj sluiten deze avond af. Komt u ook?

“Muziek is wat d twee dorpen met elkaar verbindt”, aldus burgemeester Jan Luteijn. Hij is enorm verheugd met het feit dat de drie muziekverenigingen voor één keer gezamenlijk op het podium staan. “Drie muziekverenigingen in een relatief kleine gemeente. Dat maakt Cromstrijen toch wel uniek binnen de Hoeksche Waard. Zij spelen een belangrijke rol en iedereen kent wel iemand die lid is van één van de drie muziekverenigingen.”

Warming-up

Als warming-up organiseren we op donderdag 27 december een muzikale middag in De Buitensluis. Hier bent u van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 uur voor een hapje en drankje. Het Hoeksche Waards Accordeonorkest verzorgt hier onder andere de muziek. Toegang en consumpties zijn gratis.

Muzikale workshop voor kids

Op zaterdag 29 december beginnen we de dag in Klaaswaal voor alle kinderen uit Cromstrijen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen aan workshops djembé, dans, boomwhacker spelen en workshops verzorgd door Drumtastic. De workshops starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur. De workshops zijn in het gebouw van NLS, sportzaal De Bongerd en obs de Blieken. De workshops zijn gratis maar kinderen moeten zich hiervoor wel aanmelden. Vol = vol. Aanmelden kan via www.cromstrijen.nl.

Foodtrucks

Op de parkeerplaats aan het Dirk Kosterplein tegenover de workshoplocaties staat een aantal foodtrucks. Kinderen die meedoen aan de workshops ontvangen een (gratis) muntje voor iets lekkers. Je kunt hier terecht voor ambachtelijke poffertjes, popcorn en een suikerspin. Aan de bar van NLS kunnen ouders terecht voor een (gratis) kopje koffie en thee. Ook voor hen is er iets lekkers.

Concert ‘Het Slotakkoord’

Vanaf de zomervakantie oefenen ruim 90 muzikanten voor het speciale concert. “Organisatorisch was dit een hele klus om voor elkaar te krijgen,” aldus Alex Zwijgers. Hij is de dirigent van dit gelegenheidsorkest. “Alle drie de muziekverenigingen hebben vooral in de laatste maanden van het jaar een erg druk schema met concerten en concoursen. Gelukkig is er een grote groep die heel graag aan dit speciale concert wil meewerken. Het belooft een spetterend optreden te worden.”

Na het concert treedt feestband TooHotToHandle op. Samen met een dj zorgen zij voor een swingend einde van de dag.

Het concert vindt plaats in Sporthal Cromstrijen. De zaal gaat om 19.00 uur open en het concert start om 19.30 uur. Dansen kan tot 23.30 uur.

Toegang tot het concert is gratis. Alle bezoekers krijgen drie (gratis) drankmunten. Meer muntjes zijn te koop. Neem hiervoor contant geld mee. Daarnaast zorgt de gemeente voor een hapje.

Kijk voor het hele dagprogramma van ‘Het Slotakkoord’ op www.cromstrijen.nl.