DVO: Voorlopig maar de focus op tweede plek

De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben het jaar 2018 winnend afgesloten. Reden voor feest was er echter niet. De Oud-Beijerlanders moesten in sporthal ’t Paradijs in Oud-Beijerland 2 sets aan de nummer 11 van de ranglijst, het Rotterdamse RVC Libanon 2, laten (3-2) en zagen concurrent VCN wederom de volle winst pakken. DVO had het niet gemakkelijk. Het was wederom sterk op eigen service maar als dit even haperde konden de Kralingse bezoekers redelijk makkelijk bijblijven. En als DVO de set mooi uitspeelde kwam het de volgende set direct in de problemen en kwam het op een achterstand. Na 5 sets stonden de setstanden 25-18, 21-25, 25-17, 18-25 en 15-10 genoteerd.

Coaches Paul Bestebreurtje en Martin Kooiman maken tijdens de Kerstperiode de balans op maar zien nu al wel dat de 1e plek een voorlopig lastig haalbaar doel is. ‘’VCN pakt de laatste week elke keer de volle winst terwijl wij de ene na de andere set weggeven. Dan sta je zomaar opeens 10 punten op hen achter. Dit is zonde maar wel de realiteit van het moment. De 2e plek geeft ook recht op het spelen van PD wedstrijden, dus laten we daar voorlopig maar op focussen, alhoewel het seizoen nog lang is en er uiteraard nog wel van alles kan gebeuren’’, aldus de coaches.