Burgemeesters zwaaien af.

Met het sluiten en neerhalen van de vlaggen kwam vandaag een eind aan het jaar 2018, én aan de gemeenten Binnenmaas, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen en Cromstrijen. En met dit afscheid van het gemeentejaar zwaaien ook de burgemeesters af. Morgen is het immers 2019 en treedt Dhr. van de Velden als waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard aan.
Een laatste werkdag voor Jan Waaijer, Servaas Stoop, Jan Luteijn, Jon Hermans-Vloedbeld en André Borgdorff als burgemeester van resp. Strijen, Korendijk, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Binnenmaas.

In het AD van vandaag richten de burgemeesters zich nog één keer tot u, inwoner van de Hoeksche Waard.

Zo benadrukt de burgemeester van Binnenmaas het voordeel van ‘elkaar opzoeken’; ‘ Inwoners van de dorpen in Binnenmaas zoeken elkaar ook nog steeds op, bijvoorbeeld via verenigingen. Zo bereik je ook het meeste’.

Jan Waaijer maakt zich geen zorgen over de eigenheid van Strijen; ‘ Ik ben ervan overtuigd dat de beleving die de Strijenaren voelen in hun eigen dorp ook straks in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard intact zal blijven.’

Servaas Stoop spoort de inwoners graag aan; ‘Schroom vooral niet om ook de nieuwe gemeente Hoeksche Waard te benaderen met goede plannen’.

De burgemeester van Oud-Beijerland richt zich tot de inwoners met de woorden ‘ Ik heb Oud-Beijerland leren kennen als een warme, lieve maar ook ondernemende gemeenschap. Wees daar trots op. En zuinig.’

Burgemeester Luteijn sluit zijn afscheidswoord af met :’ Beide dorpen zijn klaar voor een ‘herstart’. Ik wens u – inwoners én ondernemers – veel voorspoed en geluk in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Meer dan waard!

Lees het volledige AD-artikel hier