Anita Ontmoet….

Op zoek naar avontuur! Angelie Ketting bijt zich als een leeuw vast in het doel dat zij voor ogen heeft.

Elke vezel in haar lijf is gevuld met adrenaline. Haar leven bestaat uit projecten uit liefde voor de medemens.

Zij is authentiek en haar emoties zijn bruisend en open! Een mooi mens die houdt van uitdagingen, nooit stilzit en soms, zoals zij zelf zegt, afgeremd moet worden!

Ik had een zeer boeiend en uitbundig gesprek met deze bijzondere vrouw bij haar thuis in Oud-Beijerland.

Anita van Bruggen-Knape


“THUISKOMEN”

“Door een modeblad ben ik terecht gekomen in de Hoeksche Waard. Ik moest een kledingstuk ophalen en werd meteen verliefd bij de eerste stap in Oud-Beijerland. Wat een gezellig dorp. Het voelde als thuiskomen!. Ik kreeg rust over mij heen. Iets wat ik zeker nodig heb. In het bruisende Rotterdam waar ik woonde was dat ver te zoeken.
Toen er ingebroken werd in onze woning was de maat vol en werd het tijd om te gaan verhuizen. Ik wist meteen waar naar toe! Hier woon ik inmiddels alweer 16 jaar, samen met mijn lieve partner en twee lieve dochters. Heerlijk! Ik wil hier nooit meer weg! “

  “AN, WAT HEB JE JE NU WEER OP DE HALS GEHAALD”

“Emotionaliteit is iets wat mijn leven beheerst in de zin van dat ik een open boek ben.

Ik huil mee wanneer iemand verdriet heeft, ik kan het voelen in heel mijn lijf, dat geldt ook voor blij- en boosheid. Ben ik bijvoorbeeld boos dan zeg ik het. Ik benoem hoe iets voor mij voelt, zonder een “schuldige” aan te wijzen. Dat lost niets op! Het werkt bevrijdend, dan ben ik het kwijt en kan ik weer “schoon” verder waar ik gebleven was!

“An wat heb je je nu weer op de hals gehaald!”, Een uitspraak van mijn partner toen de woonkamer vol stond met tientallen gevulde dozen met etenswaar.
Oh jee dat was niet de bedoeling, zo groots! Tijdens een workshop kerststukjes maken met vriendinnen kreeg ik een inzicht hoe goed ik het heb, ik zag hoe wij hier met elkaar 35,00 euro per persoon aan het besteden waren voor deze avond, terwijl er ergens anders iemand krom lag om haar kinderen te eten te kunnen geven en om sowieso iedere maand rond te komen.

Een bed, tafel en een lege koelkast was alles wat zij had met haar drie kleine schatten. Ik had deze dame ontmoet en voelde dat ik iets doen moest. En ja, dan gaat alles bruisen in me en word ik super enthousiast!
Ik kreeg een plan, vroeg aan iedereen tijdens de cursus of ze iets lekkers mee wilde nemen, legde uit waarom en gooide deze vraag ook in mijn eigen bedrijf, aan al mijn klanten, en op de school van mijn kinderen. Ik wilde dat deze vrouw een fijne kerst zou hebben.
Dat was niet tegen dovemansoren. Van alle kanten kreeg ik levensmiddelen toegereikt. Zoveel dat ik in eerste instantie niet meer goed wist wat ik ermee aanmoest. Ik sloeg ze op in de woonkamer. Too much! Ik moest natuurlijk ook kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ik heb de overvolle dozen die ik overhield ter beschikking gesteld aan de minima gezinnen op school.

“Ja dat is Angelie hé! Voor de volle honderd procent, of zelfs meer dan dat! Man man, wat was dat overweldigend! “

“FIETSEN VOOR SOPHIA”

“Momenteel ben ik met een heel groot project bezig; “Fietsen voor Sophia”

Dit vind ik zo geweldig! Omdat het hardlopen helaas niet meer ging vanwege blessures kwam ik terecht in de sportschool en ging spinnen. Daar haalde ik heel veel voldoening uit. Het fietsen op deze manier krikte mijn conditie op! En dat was zeker nodig! Als ik sport, wil ik genieten van alles om mij heen. Tijdens mijn deelname van de 10 kilometer tijdens de marathon van Rotterdam was ik keikapot. Het enige wat mij toen vleugels gaf, was de finish op de Coolsingel. “Oh, wat voelde ik me toen tof zeg, alsof iedereen langs de kant voor mij kwam!” Geweldig!

Ik realiseerde me naderhand dat ik wat moest doen? om mijn conditie op te vijzelen, dan zou ik de energie aan de buitenkant van mijzelf, om het zomaar te zeggen, op kunnen zuigen om volledig te kunnen stralen van al wat er om mij heen aan de gang is. Nog meer genieten dus! En dat gebeurde, tijdens mijn deelname aan de actie :”fietsen voor Sophia”

Ik had me er volledig voor ingezet. Ik zorgde voor de meest uitéénlopende acties om veel sponsorgeld bij elkaar te krijgen! Dat lukte. Tijdens de fietsmarathon werd ik op het podium geroepen vanwege het bedrag dat ik had opgehaald. Mijn inzet werd bekroond met een bronzen beeldje. Ik was er totaal niet op voorbereid. De adrenaline gierde door mijn lijf, ik kon niets uitbrengen en heb alleen maar gelachen, zo blij was ik!

Ja, en nu ben ik weer met acties begonnen om nog meer geld bij elkaar te krijgen voor dit doel! Dag en nacht ben ik ermee bezig. Er ligt zelfs een notitieboekje op mijn nachtkastje!

Ik bezoek bedrijven, spreek ze aan ….. Vandaag is er een mail uitgegaan naar een koekjesfabriek in de Hoeksche Waard met de vraag om een paar dozen koekjes zodat ik deze dan weer kan verkopen voor de “Sophia pot” En zo zijn er al talloze bedrijven die iets hebben geschonken waar ik dan op mijn manier weer een actie mee op touw zet. Als dank zorg ik dat via Social Media hun naam bekend wordt en dat het bedrijfslogo op mijn fietsshirt komt te staan . Kortom ik ben volop in touw hiermee! Het liefst wil ik een hoger bedrag bereiken dan verleden jaar. Als mensen wat willen doneren dan kan dat via een link: https://www.sportenvoorsophia.nl/actie/angelie-ketting-2, of door iets bij mij te kopen!

Ik heb nog de tijd tot februari!

Ook ga ik al mijn sponsors laten zien dat ik niet alleen drie uur ga fietsen maar het hele fietsweekend in het sportcentrum bij de Kuip als vrijwilliger aanwezig zal zijn. Dat begint op vrijdagavond en eindigt op zondagavond.

Dit jaar gaat het geld naar een bijzonder doel! Bestemd voor chronisch zieke kinderen. Kinderen die voor altijd verbonden zijn met het Sophia, een kans te geven op hun manier te sporten.

Een centrum waar deze kinderen met elkaar plezier kunnen hebben. Elk kind hoort te kunnen bewegen. Vaak kunnen zij niet naar een sportclub omdat er niemand opgeleid is in het omgaan met hen, met hun ziekte.

Een geweldig initiatief waar ik me volledig voor ga inzetten.

Ik kijk zo naar dit alles uit! En natuurlijk ben ik volop aan het fietsen! Kilometers in de benen krijgen zodat ik de drie uur goed door kan komen! De sportschool is geweldig! De lessen zijn heel intensief en super gezellig!

Zoals je hoort, ik zit nooit stil! Om rustig te worden, mijn hoofd leeg te maken, wandel ik veel met onze hond. Heerlijk langs het Spui!

“Mijn inzet werd bekroond met een bronzen beeldje”

Mijn grote voorbeeld op aarde? Dat zijn meerdere personen. Mijn allerbeste vriendin Vera. Ik hou ontzettend veel van haar! Hoe zij gevochten heeft om haar ziekte te overwinnen, hoe ondanks alles zij zo positief bleef, heeft er toe bijgedragen dat ik nog krachtiger in het leven sta.

Dan mijn schoonmoeder. Hoe zij, ondanks haar heftige ziekte er voor ons is geweest, daar heb ik een grote bewondering voor. De wijze waarop zij van al haar dierbaren om haar heen afscheid heeft genomen, rustig en kalm, met de boodschap om hen nog meer leed te besparen heeft een diepe indruk bij mij achter gelaten. Mijn moeder is ook mijn voorbeeld. Haar niet makkelijke keuze in het verleden heeft er voor gezorgd dat ook ik een grote moeilijke stap in mijn leven durfde te nemen. Door haar wist ik dat dit goed zou komen.

En als laatste mijn vader. Door hem ben ik gaan zien hoe ik mijn leven niet moet leven! Hierdoor schonk hij mij de juiste bril waardoor ik zag dat zonder duisternis er geen licht is.

Als ik de wereld zou kunnen veranderen? Dan zou ik zorgen dat er geen racisme bestaat, dat we gelijk zijn voor en aan elkaar. Dat er respect is voor ieder geloof, volledige vrijheid van meningsuiting, en dier- en kindermishandeling niet zou bestaan.

Of ik gelukkig ben? Ja! Ik ben gezond, heb een fijne relatie en twee geweldige kinderen! Nou poeh zeker gelukkig ! Dat ik in dienst kan staan van mezelf, open en eerlijk voelt heel rijk!

“I AM”


“Ik spreek mijn dank uit naar Angelie voor de manier waarop ik ben ontvangen en haar mocht interviewen” .

“Warm en hartelijk”

[catlink volgende=”Volgende column van Anita” vorige=”Vorige column van Anita”]