GroenLinks blij dat RTHA niet doorgroeit

Vandaag maakte de regiobestuurders bekend dat de trauma- en politiehelikopters op Rotterdam The Hague Airport blijven. Het vliegveld zelf wilde die helikopters kwijt om ruimte te maken voor groei van commerciële luchtvaart. Uit onderzoek voor de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR) bleek dat uitplaatsing alleen maar negatieve gevolgen heeft.  

Geen helihaven in Delft

Berend Potjer (GroenLinks): “Wij zijn blij dat het gezonde verstand heeft gezegevierd en de uitplaatsing naar Delft van de baan is. Door het traumacentrum niet te verplaatsen kan het traumacentrum goed blijven functioneren bij ongevallen. Bovendien voorkom je extra kosten en geluidsoverlast die zouden optreden bij de uitplaatsing naar Delft.” 

Geluidsmetingen in plaats van ombudsman

De bestuurders van Zuid-Holland, Rotterdam, Schiedam en Lansingerland hebben ook besloten geen ombudsman aan te stellen, omdat die onvoldoende bevoegdheden zou hebben om op te kunnen treden. GroenLinks stelt voor om het budget dat hierdoor vrijvalt te besteden om aan betere geluidsmetingen. Dit voorstel bespreken Provinciale Staten op 16 januari.