Wie werd er nerveus in DFTM?

Bert stond er weer alleen voor in deze uitzending, maar hij was niet degene die nerveus werd. André van Duin wel, want zijn single ‘De Zenuwpees’ uit 1972 was deze week klompentip. Hieronder is daar meer over te lezen. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. Deze week Ariel Beesley. Ze komt oorspronkelijk uit L.A. maar tegenwoordig geresideerd in NYC. Ze schreef al jong zelf muziek op haar ukelele, geïnspireerd door haar muzikale idolen Robert Smith en Debbie Harry. Ze wil muziek maken voor andere mensen, zoals ook haar muzikale helden deden voor haar. Ze bracht onlangs haar eerste EP uit en daarvan komt ook de single ‘Mine’.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat was er één van Freestyle; Een project van producer Tony Butler (ook wel Pretty Tony genoemd). Alhoewel je zou verwachten dat de bandnaam is vernoemd naar de muziekstijl Freestyle, is het verhaal toch net iets anders. In 1983 kwam hun eerste single uit. Een echte Electrofunk plaat. En dat is de stijl die dit project eigenlijk kenmerkt. Toen de muziekstijl Freestyle hip werd, kwam Tony Butler in 1985 ook met een plaat die je wel onder de Freestyle muziek kan scharen; ‘Don’t Stop The Rock‘

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. Zoals eerder gezegd, was André van Duin met zijn single ‘De Zenuwpees’ uit 1972 deze week klompentip. Cover van de track ‘Nervous‘ van Willy Dixon uit 1960. Van Duin staat natuurlijk zijn gehele carrière al bekend om zijn parodieën. ‘De Tamme Boerenzoon‘ en ‘We zullen Doorgaan‘ zijn voorbeelden van dat soort parodieën. Deze is wat minder bekend, maar daarom des te leuker om weer eens te horen.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.