Vrijwilligers voor ganzen verjagen gezocht

Oproep: Dierenbescherming zoekt vrijwilligers voor een diervriendelijk ganzenbeheer project in omgeving de Hoeksche Waard en Driebruggen.

Jaarlijks worden er in Nederland een kwartmiljoen ganzen gedood om onder andere schade aan gewassen te voorkomen. Afschot van ganzen is niet voor iedereen een optie, sommige grondgebruikers willen dit niet en soms is het eenvoudigweg niet mogelijk. Om in die gevallen schade te beperken, kan intensieve verjaging mogelijk een uitkomst bieden.
De Dierenbescherming, Provincie Zuid-Holland en twee agrarische ondernemingen willen een team van vrijwilligers werven die de ganzen effectief en op een diervriendelijk  manier gaan verjagen, dus zonder afschot.
Hiervoor start in januari 2019 een pilot bij twee agrariërs. Hiervoor zoeken we dierenbeschermers, die
-         willen bijdragen aan deze diervriendelijke aanpak
-         affiniteit hebben met ganzen en agrariërs
-         beschikbaar zijn voor één dag in de week of op oproepbasis
-         woonachtig zijn in de buurt van de Buitendijk in Strijensas (locatie 1) of het Hoogeind (locatie 2) in Driebruggen.
Wil jij graag op een positieve wijze bijdrage aan een oplossing voor dit probleem en voldoe je aan de gestelde voorwaarden, meld je dan hier aan.
Wij zorgen uiteraard voor goede begeleiding en instructies. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. Voor vragen kun je je contact opnemen met Peter Boertje via peter.boertje@dierenbescherming.nl
Help jij ons mee om het ganzenbeheer project tot een succes te maken?