Vrijwilligers Tiengemeten in het zonnetje gezet

Tijdens deze mooie zomer heeft natuureiland Tiengemeten veel bezoekers mogen verwelkomen. Dagen met een zonnetje zijn voor velen perfect voor een dagje uit naar dit eiland van Natuurmonumenten. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kan Natuurmonumenten jaarlijks de bezoekers verwelkomen op het unieke natuureiland. Voor Natuurmonumenten een goede reden om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten tijdens een speciale bedankdag. Met deze dag laat Natuurmonumenten blijken hoe blij ze zijn met de inzet van de vrijwilligers in het afgelopen seizoen.

Bedankdag

Zaterdag 17 november vond de bedankdag plaats voor de vrijwilligers van Tiengemeten. In Burghsluis stapten de vrijwilligers aan boord van passagiersschip De Onrust voor een vaartocht over de Oosterschelde. Buiten konden ze genieten van het mooie uitzicht met een frisse neus; binnen was het uitzicht net zo mooi. Tijdens de lunch aan boord van het schip zijn de successen van het afgelopen jaar gedeeld met de vrijwilligers. Terug aan vaste wal was het tijd voor een excursie. Voor ieder wat wils: een bezoek aan de Plompe toren, terug in de lesbanken in de Burghse Schoole of een wandeling door het slotbos van Slot Haamstede en de Zeepeduinen. Na inspanning was het tijd voor ontspanning: onder het genot van een hapje en een drankje zijn de aanwezige jubilarissen gehuldigd.

Vrijwilligers op Tiengemeten

Op natuureiland Tiengemeten zijn vrijwilligers in verschillende disciplines actief. Voor iedereen zit er wel iets tussen: het verkopen van pont- en museumkaarten bij het Infopunt aan vaste wal, gastheer of gastvrouw in het Bezoekerscentrum, excursieleider, vrijwilliger in de winkel of in Speelnatuur en natuurbeheer. Natuurmonumenten kan altijd extra handjes gebruiken. Kijk voor de mogelijkheden op de website: www.natuurmonumenten.nl/vrijwilligers.