Verlies ‘s-Gravendeel tegen OSV Oud-Beijerland

’s-Gravendeel heeft het eerste verlies in deze competitie geleden. Oud – Beijerland was de meerdere. In de eerste dertig minuten kon ’s-Gravendeel geen vuist maken tegen de aanvalsdriften van Oud – Beijerland. ’s-Gravendeel keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Marco van Daalen gaf na een snelle rush aan de rechterkant de bal voor en via Shurnel Francois werd het 0-1.

’s-Gravendeel had dus nog wat tijd om hieraan wat te doen. Maar het kwam niet onder de druk uit van Oud – Beijerland. De bezoekers creëerden zelfs nog wat aardige kansen. Doelman Dennis Sleiffer moest tot tweemaal toe redding brengen. Eerst op een uithaal van Jan Jaspers en bijna in dezelfde minuut redde op hij een poging van David Pieters.

Maar na negentien minuten was Sleiffer toch geslagen. Via Thomas Lagerweij kwam Oud – Beijerland op een ruimere voorsprong 0-2. Maar gaande weg kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd.

Na een dieptepass op Jelle van der Starre reageerde doelman Roeland de Vries zeer attent, waarna Van der Starre niet meer bij de bal kon komen. Kort hierna was het Ivar de Boer die de kwaliteiten van De Vries testte en die ranselde de bal uit zijn doel.

Het was Oud – Beijerland dat na een corner van ’s-Gravendeel een snelle omschakeling had. Dennis Sleiffer kon knap redding brengen nadat Shurnel Francois hem onder vuur nam. Tegen het einde van de eerste helft probeerde ’s-Gravendeel nog wel de aansluiter de forceren, maar met de 0-2 stand werd er toch gerust.

Het leek wel of de parkeerplaats op Sportpark de Trekdam een soort van aantrekkingskracht had.

’s-Gravendeel kwam goed uit de startblokken en verscheen aan die kant van het veld vaker voor het doel van Oud – Beijerland. Zo was Oud – Beijerland gewaarschuwd na een knap genomen vrije trap van Jordy Westein die net naast het doel verdween.

Maar daar waar ’s-Gravendeel op jacht ging naar een doelpunt werd het 0-3. Daar kwam wel een eigen doelpunt aan te pas. Heel rustig, maar zeer onfortuinlijk kopte Roy Schrauwen terug. Echter over zijn eigen doelman heen.

Een domper voor ’s-Gravendeel, maar het ging toch op zoek om de hatelijke nul van het scorebord te halen. Na achtenvijftig minuten spelen leek het erop dat dit zou lukken. Doelman de Vries moest zijn uiterste best doen om de inzet van Sven Akkerman te keren. Maar dertien minuten later was Akkerman wel productief. Via Reiner Toes werd de bal scherp voorgegeven en met een ferme kopbal passeerde Akkerman de Vries nu wel, 1-3.

Oud – Beijerland kon tegen het eind even niets anders doen dan achteruit lopen. Doelman De Vries kon na een poging van Zoey Hoogwerf voorkomen dat Oud – Beijerland een tweede doelpunt moest incasseren. En na negentig minuten en wat blessuretijd bleef de 1-3 stand op het scorebord staan.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel thuis om de beker tegen tweedeklasser Nieuwenhoorn. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Joeri van Ast, Luc Rozendaal (69ste Martijn Zilverschoon), Jelle v/d Starre, Leon de Jong, Sven Akkerman, Jordy Westein (87ste Ayhan Qasimov), Roy Schrauwen (69ste Zoey Hoogwerf), Ivar de Boer, Job v/d Vorm

Opstelling Oud – Beijerland:

Roeland de Vries, Bas Koelemeijer, Loek Visser, Jordi van Marion, Youri van Ruiven, David Pieters, Marco van Daalen, Stephan Baaij, Jan Jaspers (Levy Groeneweg), Thomas Lagerweij, Shurnel Francois

Scheidsrechter: A. Westenbroek uit Den Haag

Scoreverloop:

7de 0-1 Shurnel Francois

19de 0-2 Thomas Lagerweij

56ste 0-3 Roy Schrauwen (eigen doel)

71ste 1-3 Sven Akkerman

Gele kaarten:

Luc Rozendaal (’s-Gravendeel)

Shurnel Francois (Oud – Beijerland)

Foto’s: Frank Dijkman