Veiligheidsdag voor groep 8 cbs De Bouwsteen en OBS de Schelf

Op donderdag 29 november kregen circa 90 leerlingen van openbare basisschool De Schelf en christelijke basisschool De Bouwsteen een speciale dode hoek les, georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland (TLN). De speciale veiligheidslessen waren een initiatief van aannemer KUIPERS infra uit Strijen. In het kader van het project “Herinrichting Centrum ’s-Gravendeel’’ werden de hoogste basisschoolklassen op deze manier betrokken bij de lokale werkzaamheden en gewezen op het belang van veiligheid in het verkeer.

Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.

Herinrichting Centrum ’s-Gravendeel

Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was donderdag 29 november te gast in gebouw ”Ons Centrum” in ‘s-Gravendeel om de leerlingen van groep 8 van beide basisscholen bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer en in dit geval bij de centrum werkzaamheden. De kinderen leerden tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’. KUIPERS infra was als gastheer aanwezig om de kinderen uitleg te geven over de werkzaamheden en te laten zien wat het dagelijkse werk inhoud.

Dode Hoek

Het project ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles werd gegeven aan de hand van een online film. Daarna gingen de leerlingen richting het Weegje, waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto konden de kinderen ervaren hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven.

’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1.500 basisscholen bezocht. Het project wordt gesponsord door: Randstad Transport, BP, TVM, Sectorinstituut Transport en Logistiek, RAI Vereniging, DAF Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Mercedes-Benz Nederland, Renault Trucks, Scania Nederland, Volvo Group Truck Nederland, Schmitz Cargobull, Tip Trailer Services en Profile Nederland.

Meer weten over Veilig of Weg of een les aanvragen? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl


KUIPERS infra

KUIPERS infra uit Strijen is verantwoordelijk voor de realisatie en herinrichting van het nieuwe centrum. Het project wordt in opdracht van de gemeente Binnenmaas uitgevoerd. Naast nieuwe riolering en bestrating worden nieuwe LED-verlichting, hoogwaardig straatmeubilair en groenvoorzieningen aangelegd. De werkzaamheden zijn in volle gang en zullen naar verwachting medio 2019 worden afgerond. www.kuipersinfra-strijen.nl