Strijen onderuit tegen Hellevoetsluis

De 2e klasse D kent wekelijks verrassingen en na de uitslagen van afgelopen zaterdag kruipen de ploegen weer dichterbij elkaar. Door het 0-1 verlies van de Strijense Technische Unie equipe belanden zij met 11 punten op een met Alexandria’66 en SVS gedeelde 7e plaats; de rode lantaarn dragers hebben inmiddels 7 punten vergaard, maar ook aan de kop van de ranglijst blijft het na het verlies van Neptunus-Schiebroek ongemeen spannend.
Strijen startte voorzichtig met Niels Konijnenburg in het doel inplaats van de geblesseerde Natoe dos Santos. Tot de 31e minuut gebeurde er vrij weinig, maar toen kwam Hellvoetsluis op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd matig verwerkt en de terugspringende bal werd door Jeffrey de Koning ingeschoten : 0-1. Strijen probeerde voor rust nog langszij te komen maar de inzet van Karam Bensedjed verdween voorlangs het doel en Mark Stam kon ook de ervaren doelman Danijel Ribaric niet verrassen.
Na de rust wist keeper Niels Konijnenburg met een goede redding Ton Sleeuwenhoek van scoren af te houden, waarna de terugkomende bal door Gaultier Obiango via een omhaal over het doel verdween. In het laatste gedeelte van de tweede helft kwam Strijen opzetten, waarbij het gevaar hoofdzakelijk van Karam Bensedjed kwam; hij vond tot 2 keer keeper Ribaric op zijn weg, terwijl zijn afstandsschot op de lat uiteen spatte.
A.s. zaterdag speelt Strijen uit tegen Neptunus-Schiebroek en zal het alle zeilen bij moeten zetten om nog voor de winterstop wat punten te sprokkelen.