Stichting Nu!: de dorpsheld van Numansdorp

Na de eerdere dorpshelden van Nieuw-Beijerland, Strijen, Piershil en Oud-Beijerland heeft de VVD Hoeksche waard Stichting Nu! in Numansdorp uitgeroepen tot de vijfde dorpsheld. De VVD besteedt op deze manier aandacht aan de vele vrijwilligers, groepen of organisaties die zich inzetten voor de vitaliteit van de dorpen. Een dorp is namelijk niets zonder enthousiaste en betrokken inwoners.

Al zo’n vijftien jaar zet de stichting zich belangeloos in om een aantal grote evenementen in Numansdorp te organiseren. De Huttenbouw, de Avondvierdaagse en de doorkomst van de Roparun zijn de meest aansprekende voorbeelden en publiekstrekkers, waarnaar jong en oud in Numansdorp ieder jaar weer uitkijken. Naast deze grote evenementen worden er ook kleinschaligere activiteiten georganiseerd, zoals knutselmiddagen.

De stichting is 15 jaar geleden ontstaan op het schoolplein toen een enthousiaste groep ouders de koppen bij elkaar stak om voor de schoolgaande jeugd activiteiten te organiseren. Nu vijftien jaar later zijn niet alleen de vrijwilligers van het eerste uur nog steeds actief maar ook een grote groep vrijwilligers daaromheen en valt de stichting niet meer weg te denken uit het sociale leven van Numansdorp.

“De Stichting Nu! is voor ons het voorbeeld van hoe het initiatief en de inzet van een enthousiaste groep inwoners het verschil maken voor een heel dorp en bijdragen aan de leefbaarheid en vitaliteit. De Stichting Nu! is voor ons een terechte dorpsheld”, aldus Odila Sibrijns, nummer 4 van de VVD kandidatenlijst. Om haar woorden kracht bij te zetten overhandigde zij de voorzitter van het bestuur Meine van der Graaf het officiële certificaat, een bos bloemen en een lekkernij voor de vrijwilligersbarbecue, die binnenkort gehouden wordt.

Ook in de toekomst hoopt Stichting Nu! weer veel leuke evenementen te organiseren. Daarom zoekt zij nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, die graag een handje uit de mouwen willen steken. Meer weten over Stichting Nu? Kijk op de facebookpagina voor meer informatie.

Als lokale liberale partij vindt de VVD initiatieven van personen, groepen of organisaties, die zich inzetten voor het belang van de dorpen, belangrijk. Daarom wil de VVD hen als dorps/verenigingsheld in het zonnetje zetten. Want mensen maken het dorp. Of het nu gaat om een braderie, het draaiend houden van een vereniging of zich als vrijwilliger inzetten om mensen te helpen. Een dorp is niets zonder enthousiaste en betrokken inwoners