SHO raakt de koppositie kwijt

Na het winnen van de eerste periode mocht SHO als koploper op eigen veld de strijd aangaan met Kloetinge. Nadat SHO met ondermeer De Meeuwen, Die Haghe en Honselersdijk kennismaakte met een aantal nieuwkomers troffen we met Kloetinge een inmiddels oude bekende. Alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn SHO en Kloetinge bij elkaar ingedeeld. Het begon in het seizoen 2014-15 in de hoofdklasse. Bepaald succesvol verliep dat niet. SHO degradeerde rechtstreeks en de Zeeuwen volgden via de nacompetitie zodat daarna de confrontaties op eerste klas niveau werden afgewikkeld. Wat zaterdag de uitkomst zou worden was, gezien de uitslagen in voorgaande edities (respectievelijk 2-2; 1-2; 5-1 en 1-1), moeilijk te voorspellen.

Opvallend: Kloetinge was er in geslaagd om voor de derde keer op rij in de eerste periode als zesde te eindigen! En vorige week kon voor de groen/witten bij Brielle de eerste uitoverwinning (0-1) worden genoteerd.
Na de ruime overwinning op Honselersdijk van vorige week besloot trainer Sander Fakkel om met hetzelfde basisteam te beginnen. Vanaf de aftrap dwong SHO meteen een hoekschop af maar die leverde niks op.

SHO nam de teugels in handen en Kevin Angel Queijo dwong al snel de Zeeuwse sluitpost met een linke schuiver tot een knappe redding. Net toen het duel wat dreigde in te zakken werd met een lange bal Bob Vermunt bereikt die controleerde, wegdraaide en doelman Braafhart enigszins verraste en laag in de hoek doel trof: 1-0 het vierde doelpunt op rij van de aanvoerder na een kwartier spel. Merkwaardig genoeg zakte SHO na de voorsprong behoorlijk weg en Kloetinge nam meer en meer de regie over. Binnen tien minuten nadat de Zeeuwen op achterstand waren gekomen stond de gelijkmaker alweer op het bord. Een eigenlijk onnodig weggegeven hoekschop aan de gasten kon door de Beijerlandse afweer onvoldoende worden weggewerkt. Nadat de bal voor de derde keer werd voorgetrokken kon Jeroen de Jonge binnen het vijfmetergebied binnenkoppen: 1-1. Hoewel daarna het duel weer redelijk in evenwicht kwam waren de gevaarlijkste momenten toch voor het SHO-doel waar te nemen. Er waren in de slotfase voor de pauze zelfs een moeizame en een knappe redding van doelman Peter Konings voor nodig om het scorebord onberoerd te laten.

Deel twee begon met dezelfde acteurs. Na een ingreep van doelman Braafhart kon Kloetinge razendsnel uitbreken en de messcherpe counter werd door Ramon Janson doeltreffend afgerond: 1-2.
Vervolgens werd het een moeilijk verhaal voor het team van Fakkel. Kloetinge liet zich terugzakken waardoor het voor SHO zwoegen werd om het defensieve bastion te slechten. Daarbij moesten de withemden achterin uiterst attent blijven. Doelman Konings kreeg uiteindelijk veel meer werk te verrichten dan zijn collega aan de overkant en het stond ook niet in vergelijk met de tweede helft van vorige week waarin het voor de sluitpost hoofdzakelijk koukleumen was. Beide trainers maakten volop gebruik van de wisselmogelijkheden. Uiteraard speelde Fakkel zijn joker Joost Both maar ditmaal kwam de aanvaller nauwelijks in scoringspositie. In de slotfase met ruime blessuretijd verscheen het hele Beijerlandse elftal voor het Zeeuwse doel wat wel spectaculaire situaties opleverde maar het lukte niet meer om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Kloetinge speelde het spelletje slim en op de overwinning viel weinig tot niks af te dingen.

Door de tweede achtereenvolgende nederlaag op eigen veld raakt SHO de koppositie op doelsaldo kwijt aan Rijsoord en hijgen de achtervolgers, Kloetinge voorop, de wit/zwarten weer in de nek.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Robin Winkels Rowdy Rijsdijk; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
70’ Joost Both en Davey Lodder voor Kevin Angel Queijo en Giovanni Breevaart
86’ Esra Pieters voor Bob Bison
Doelpunten:
15’ 1-0 Bob Vermunt
23’ 1-1 Jeroen de Jonge
56’ 1-2 Ramon Janson
Kaarten:
Scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam, hij floot op 29 augustus 2015 ook de bekerwedstrijd SHO-Heinenoord (2-1) met ondermeer een rode kaart voor trainer Ralph Kalkman, had geel voor Bob Vermunt en Giovanni Breevaart van SHO en Luuk van Vossen van Kloetinge.

01-12-2018 SV Poortugaal – SHO
Zaterdag gaat de reis voor SHO richting Poortugaal om daar tegen de nieuw gevormde fusieclub in het strijdperk te treden. Aanvang 14.30 uur.