SHO pakt met hattrick de periodetitel

In de laatste speelronde van de eerste periode lukte het SHO om de periodetitel, die met een punt voorsprong op een handvol achtervolgers voor het grijpen lag, ook daadwerkelijk binnen te halen. Voor de uitwedstrijd in het Westland waren er uiteraard weer de personele problemen. Met Ingmar van Bruggen, Larbi el Harouchi, Jasper Huisman en Wilshon Lima bleef een kwartet aan de kant wat op een klaverjastoernooi wellicht een aardig figuur zou slaan. Zoals het er nu voorstaat zullen de meesten van de geblesseerden binnen niet al te lange tijd hun rentree kunnen maken.
Net als vorige week in het restantje van acht minuten tegen Die Haghe stond Robin Winkels na zijn blessureleed ook nu weer aan de aftrap. Hij werd op het middenveld terzijde gestaan door Rowdy Rijsdijk en Giovanni Breevaart.

Vanaf de aftrap nam SHO het heft in handen en drukte de gastheren op eigen helft terug. De eerste mogelijkheden voor de wit/zwarten waren na zo’n kwartiertje voor Rowdy Rijsdijk die zijn schot op de vuisten van doelman Zuijderwijk zag eindigen en snel daarna verdween een kopbal van Ricky Bokhoven maar net naast het doel. Na een uitval van Honselersdijk had Peter Konings een prima reflex op de inzet van Joey Valstar. Nog binnen het half uur had SHO al vijf hoekschoppen afgedwongen waar bij de laatste doelman Zuijderwijk finaal mistastte maar er kon niet van worden geprofiteerd. Hoewel SHO de regie nadrukkelijk in handen had was Honselersdijk een paar keer dreigend met uitvallen maar er werd door de aanvallers bepaald niet met scherp geschoten. Voor de thuisclub is dit seizoen een groot avontuur, niet eerder speelden zij op eerste klasse niveau. Afgelopen seizoen werd via de nacompetitie, waarin de Oranjehemden toch wel indruk maakten, promotie afgedwongen. Honselersdijk en SHO stonden niet eerder tegenover elkaar, niet in het KNVB-bekertoernooi en zelfs ook niet in oefenwedstrijden.
Nog voor de pauze was er nog een mogelijkheid voor Bob Vermunt maar zijn kopbal verdween over het doel. Met dubbelblank op het bord werd de rust gehaald en mede daardoor had op dat moment Forum Sport door een 1-0 voorspong op Westlandia virtueel de periodetitel in handen.

Deel twee begon SHO ongewijzigd en al na drie minuten was Forum Sport weer onttroond. Doelman Boy Zuijderwijk zag er bij een voorzet niet al te best uit, loste de bal waarna Bob Vermunt volop profiteerde en van dichtbij de bal over de lijn tikte: 0-1. SHO was nu helemaal los en een minuut of vijf later kopte SHO’s aanvoerder een uitstekende voorzet van Kevin Angel Queijo prachtig binnen: 0-2. Honselersdijk probeerde na de onoverbrugbare lijkende achterstand nog wat terug te doen maar SHO kwam -mede aangemoedigd door het tweede elftal dat na hun uitwedstrijd tegen Kethel Spaland 2 (3-2) was doorgereisd- nauwelijks in problemen. Zeker niet toen nog binnen het kwartier Vermunt zijn derde tegen de touwen joeg: 0-3 met de periodetitel klemvast in Beijerlandse handen. Een mooie opsteker voor de altijd hardwerkende Vermunt die nog niet eerder in het wit/zwart tot een hattrick kwam, laat staan een loepzuivere zoals in deze wedstrijd. De 32-jarige aanvoerder, samen met Dennis Groosjohan de enige 30 plusser in de selectie, is aan zijn derde seizoen in SHO dienst bezig en kwam in voorgaande jaren tot 4 en 7 treffers. In het restant gebruikte Fakkel nog al zijn wisselmogelijkheden. Na driekwart wedstrijd werd de goedspelende Winkels naar de kant gehaald voor Esra Pieters. Man of the match Vermunt kreeg een publiekswissel voor Joost Both en kort voor tijd ging de lichtgeblesseerde Angel Queijo eruit en voor hem kwam Davey Lodder. Voor de aanvaller was het zijn tweede invalbeurt. Eerder maakte hij vorig seizoen eenn kwartier voor tijd zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Brielle (0-5).

Nog tijdens de wedstrijd kwam al de felicitatie voor het winnen van de periodetitel van grootste concurrent Forum Sport via twitter richting SHO. De Voorburgers wonnen met  4-0 van Westlandia.
Ook vanaf de ze plaats de gelukwensen aan de selectie en technische staf met het behaalde resultaat wat vooraf door niet velen zal zijn verwacht. Hopelijk kan dit worden doorgetrokken en stort de boel niet in elkaar. Als koploper ben je nou eenmaal toch de te kloppen ploeg wat de nodige druk met zich mee gaat brengen. Twee jaar geleden eindigde SHO ook met zeventien punten in de eerste periode en ging de titel op doelsaldo naar Rijsoord. Daarna kwam er behoorlijk de klad in en finishte SHO uiteindelijk als zesde.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Kokje, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Giovanni Breevaart, Robin Winkels Rowdy Rijsdijk; Ricky Bokhoven, Bob Vermunt, Kevin Angel Queijo.
Wissels:
70’ Esra Pieters voor Robin Winkels
78’ Joost Both voor Bob Vermunt
81’ Davey Lodder voor Kevin Angel Queijo
Doelpunten:
48’ 0-1 Bob Vermunt
53’ 0-2 Bob Vermunt
60’ 0-3 Bob Vermunt
Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Hardeman, die een uitstekende wedstrijd floot had geel voor Robin Winkels van SHO en Leon de Brabander en Marcel Bruggeling van Honselersdijk.

24-11-2018 SHO – Kloetinge
zaterdag gaat de tweede periode van start met ondermeer de wedstrijd SHO – Kloetinge. De Zeeuwen zullen SHO niks cadeau doen en zullen ongetwijfeld hun tweede uitwedstrijd op rij ook in winst willen omzetten. Aanvang 14.30 uur.