Sectie op gevonden lichaam Heinenoord

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat op vrijdag 2 november sectie uitvoeren op het lichaam dat is gevonden in een bos bij de Heinenoordtunnel. Daaruit moet blijken of het gaat om de vermiste Mona Baartmans (79) uit Delft.

Haar oudste zoon, een man van zestig uit Oud-Beijerland, zit al een een maand vast in verband met de vermissing.

De zoektocht werd gestart na ‘een serieuze tip’, zegt de politie. Mona Baartmans verdween bijna zes weken geleden na een bezoek aan haar man in een verpleeghuis in Den Haag. Een dag na haar bezoek werd de vrouw door haar andere zoon als vermist opgegeven.


Update 2 november:

Gevonden lichaam Heinenoord is van Mona Baartmans

Het lichaam dat in de nacht van woensdag op donderdag is aangetroffen in Heinenoord, is van de vermiste Mona Baartmans. Dat heeft de politie bevestigd.

De politie zocht sinds woensdagmiddag in een natuurgebied in de buurt van de Heinenoordtunnel, na een serieuze tip. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) was daarbij aanwezig. Ook werden speurhonden ingezet. Uiteindelijk werd enige tijd later een lichaam gevonden, maar toen was nog niet zeker of het om Mona zou gaan. Dit moest eerst worden onderzocht door het NFI.

De 60-jarige zoon van Baartmans zit sinds eind september vast op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing. Zijn huis aan de Zadelmaker in Oud-Beijerland is sindsdien al meerdere keren doorzocht. De politie deed daarnaast ook onderzoek op andere plekken in en om Oud-Beijerland.

Over de mogelijke doodsoorzaak wil de politie niets zeggen.

Bron: RTV Rijnmond/ Foto: MediaTV