Ralph Kalkman vertrekt na vijf jaar bij Heinenoord

Ralph Kalkman zal na vijf seizoenen vertrekken bij Heinenoord. De oefenmeester is aan het einde van het seizoen dan vijf jaar werkzaam geweest bij de zaterdag eersteklasser.

Kalkman neemt met pijn hart afscheid bij Heinenoord. “Ik ben Heinenoord dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mij na Piershil te kunnen ontwikkelen als trainer bij mijn club. 17 jaar lid inmiddels en 5 jaar hoofdtrainer. Dit is een prachtige periode geweest en ik ben ook echt van deze club gaan houden.

Lees verder op Voetbal Rotterdam

[bak] Al die jaren heb ik heel fijn samengewerkt met mijn staf, in het bijzonder onze voorzitter en met de mensen binnen de club. Er komt altijd een tijd dat je voorlopig afscheid van elkaar moet nemen,” vertelt Kalkman. “Die is nu gekomen in mijn beleving en gevoel. Ik zit vol ambitie en ik wil eruit halen wat erin zit. Ik ben toe aan een nieuwe stap, maar niet voordat ik Heinenoord op een waardige manier heb achtergelaten.”

Heinenoord-voorzitter Arie van den Berg vindt het jammer dat Kalkman de club verlaat maar kan begrip opbrengen voor de keuze van de hoofdtrainer. “Ralph heeft aangegeven dat hij zich verder wil ontwikkelen als trainer en wij als club vinden het natuurlijk jammer dat Ralph na vijf jaar ons gaat verlaten als hoofdtrainer.  Wij gunnen hem een mooi club op een zo’n hoog mogelijk niveau.” [/bak]