Ook saaie Vergeten Dansplaten hoor je bij DFTM!

Bert had afgelopen maandag weer een volle uitzending. Hieronder leest u de hoogtepunten van de uitzending. Elders op de website is meer info en audio te vinden over de nieuwe In The Picture. Ook kunt u de muziek van de laatste uitzending , De Keuze van Marthijs en alle In The Pictures nog eens rustig beluisteren op Spotify. Voor een overzicht van de afspeellijsten klikt u hier.

 

De vergeten muziek van morgen
Sinds kort laten we u ook elke week een leuke, nieuwe single horen waarvan wij denken dat deze in de toekomst niet door zal breken. De nieuwe vergeten muziek van morgen was van Johnny Marr. Samen met Morrissey was hij in 1982 de oprichter van The Smiths. Marr zat ook nog in The The en samen Neil Tennant van de Pet Shop Boys en Bernard Sumner van New Order in de band Electronic. Daarna was Marr ook nog actief in wat losse projecten maar vooral veel solowerk de laatste jaren. Zijn nieuwste album ‘Call The Comet’ kwam dit voorjaar uit. Daarvan draaiden wij de nieuwe single ‘Spiral Cities’.

 

Vergeten Dansplaat
Elke week brengen we ook een vergeten dansplaat ter gehore, vaak uit de 70’s, 80’s of 90’s. De vergeten dansplaat was van 101. Dat was een Belgisch danceproject. De plaat ‘Rock To The Beat’ uit 1988 staat te boek als de eerste plaat in het New Beat tijdperk. Het is een cover van Reese & Santonio. Die scoorden er geen hit mee. 101 scoorde er wel een hit mee in België, maar een nog grotere in Frankrijk. Zangeres Nikkie Van Lierop, ook wel bekend als Jade4U, beschreef de opnames voor deze track later als behoorlijk saai.

 

Klompentip
Ook geven we de luisteraars wekelijks een aanvraag-tip voor het programma “Muziek op Klompen”. De klompentip was van Fit en Laura Jansen. MC Fit is de artiestennaam van rapper Glen Faria. Was rapper in de groep Flinke Namen en onlangs één van de coaches in het TV-Programma The Talent Project van RTL4 .De single ‘Stapje Terug’ uit 2013 is een samenwerking met Amerikaans/Nederlands singer-songwriter Laura Jansen, die we misschien nog wel het beste kennen van de singles ‘Wicked World‘ en ‘Use Somebody‘.

 

De uitzending is terug te luisteren via ‘gemist’.