NBSVV delft onderspit bij GSC/ODS

In een sportieve wedstrijd heeft NBSVV bij het Dordtse GSC/ODS met 3-0 het onderspit gedolven. Na een gelijk opgaande eerste helft viel vlak voor rust de 1-0. In de tweede helft was het overwicht voor de thuisploeg, die nog tweemaal wist te scoren.

Het nog wat wisselvallige NBSVV begon prima tegen GSC/ODS. De thuisploeg had moeite met de opbouw, doordat NBSVV steeds vroeg stoorde. Daarbij gaf de onvermoeibare spits Ivar Meeldijk het voorbeeld. Het spel speelde zich langere voornamelijk op het middenveld af, waardoor er pas na ruim 20 minuten sprake was van enig gevaar voor beide doelen. Na een half uur werd het echt levendig. NBSVV liet aardige aanvalscombinaties zien, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Sjoerd Bestebreur en Pieter Vogelaar vuurden schoten af van buiten de zestien. Ook aan de overzijde waren er kansen. In de 42e minuut opende GSC/ODS de score met een hard schot vanuit de tweede lijn: 1-0. Een vervelend moment na een gelijkwaardige eerste helft.

Rond de 60e minuut kreeg NBSVV na een corner een aantal opeenvolgende mogelijkheden, maar de schoten smoorden steeds in de defensie van GSC/ODS. Daarna ging het initiatief langzaam maar zeker naar de thuisploeg, die nu wel veel ruimte kreeg om te combineren. Na twee waarschuwingsschoten en een gemiste kans voor open doel viel de 2-0 in de 68e minuut. NBSVV gaf zich zeker nog niet gewonnen en kreeg daarna nog kansen via Pieter Vogelaar en Sander van Hamburg, maar het wist de ban niet meer breken. Het laatste kwartier leek de pijp een beetje leeg, niet vreemd na het harde werken. GSC/ODS kreeg diverse mogelijkheden de score uit te breiden. Dat gebeurde in de 80e minuut, door een uitbraak op randje buitenspel doeltreffend af te ronden. De eindstand van 3-0 was daarmee bereikt. In deze van twee kanten zeer sportieve wedstrijd viel overigens nauwelijks een onvertogen woord. Je leest nogal eens anders….