Muziek uit 1970 centraal in tweede uitzending Radio Hit Archief

Waar luisterden we naar in 1970? Wat herinnert u zich daar nog van? Aanstaande zondagmiddag vanaf 14 uur herleven de tijden tijdens de uitzending van Het Radio Hit Archief. Als we het over 1970 hebben, kunnen we om 1 plaat niet heen: Huilen is voor jou te laat.

In 1968 werd Corry Konings ontdekt door Pierre Kartner. Corry was destijds zeventien jaar en werkzaam als kapster. Daarnaast zong ze al twee jaar bij de groep De Mooks. Een lokale platenhandelaar had haar horen zingen en haar voorgesteld aan Pierre Kartner.
Kartner koppelde de zangeres aan het dansorkest De Rekels. De eerste single die Corry en de Rekels in 1969 uitbrachten was Vaarwel, ik zal geen traan om je laten en kwam in de Veronica Top 40 tot de 22e plaats. . Na Mijn Stil Verdriet kwam in 1970 het grote succes met Huilen Is Voor Jou Te Laat. Dat nummer kwam in april 1970 in de Top 40 en stond maar liefst 41 weken genoteerd, wat voor die hitlijst destijds een record was. Het record hield ruim 43 jaar stand, totdat Pharrell Williams het in 2014 verbrak met zijn single Happy.