Lokalen HW: Visie op toerisme ontwikkelen

 

Wat maakt de Hoeksche Waard uniek? Wat trekt mensen naar de Hoeksche Waard?

De Hoeksche Waard is een prachtige omgeving met schitterende natuur en veel culturele historie. De Hoeksche Waard is een goed verborgen parel, waarbij mens, landbouw en natuur al jaren hand in hand gaan.

De Hoeksche Waard leent zich uitstekend om heerlijk in te fietsen, wandelen of te watersporten. Er is veel te zien en te beleven. De Hoeksche heeft zowel in de dorpen als op het platteland prachtige architectonische gebouwen en gemeentelijk monumentale panden. Lokalen Hoeksche Waard wil deze veelzijdigheid delen met een groter publiek en wil een visie op toerisme en recreatie laten ontwikkelen. Een visie op toerisme die past en aansluit bij het Hoeksche Waards landschap en haar karakter. De visie zal, samen met inwoners en ondernemers, inhoud moeten geven aan het unieke karakter van de Hoeksche . Om zo meer toerisme naar de Hoeksche te verleiden. Deze toeristen kunnen een bijdrage en stimulans leveren aan de Hoeksche Waardse economie

Daarbij vinden de Lokalen Hoeksche Waard het belangrijk dat de huidige recreatieve voorzieningen, zoals speeltuinen, zwembaden, zwemstrandjes en kinderboerderijen in stand worden gehouden en waar nodig in overleg met de gebruikers en inwoners, worden uitgebreid of gemoderniseerd. Dit draagt bij aan een prettige leefomgeving voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. Initiatieven van buurten en inwoners zijn altijd welkom en worden aangemoedigd.

Lokalen Hoeksche Waard maakt zich hard voor een eigen ontmoetingsplek in elk dorp van de Hoeksche Waard. Een plek waar oud en jong en alles ertussen elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, sporten en sociale contacten. Dit is één van de manieren om de leefbaarheid in de dorpen in stand te houden.

Leefbaarheid is het speerpunt van Lokalen Hoeksche Waard en daarom moet dit in elk dorp mogelijk worden gemaakt.