Lokalen Hoeksche Waard: niet gebonden aan landelijke politiek

De campagne is inmiddels volop aan de gang, ook die van Lokalen Hoeksche Waard. Het doel is een prachtig resultaat op 21 november aanstaande, de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Andere partijen zitten ook niet stil. U heeft vast al gemerkt dat landelijk politieke kopstukken ingezet worden om de gunst van de kiezer. Opeens weten ze allemaal de Hoeksche Waard te liggen! Toont dit kracht of is dit juist een zwaktebod? Lokalen Hoeksche Waard laat het antwoord op deze vraag graag over aan de kiezer in de Hoeksche Waard.

De kracht van Lokalen Hoeksche Waard is juist dat zij niet gebonden is aan landelijk politieke partijen. Partijen die over het algemeen ver van onze regionale uitdagingen staan en vaak besluiten nemen die indruisen tegen de wensen van de inwoners van de Hoeksche Waard. Denk hierbij aan de discussie rond windmolens, natuurontwikkeling en woningbouw. Het zijn deze politieke kopstukken die meewerken aan een regeringsbeleid waarbij miljarden vrij worden gemaakt voor vermindering van bijvoorbeeld de winstbelasting. Geld dat niet gebruikt kan worden voor andere belangrijke zaken.

Lokalen Hoeksche Waard weet door haar nauwe contacten in de samenleving van de Hoeksche Waard maar al te goed dat er juist behoefte is aan meer handen aan het bed in de zorg, een gevarieerd woningaanbod, kleinere klassen in het onderwijs, uitbreiding van het openbaar vervoer en betaalbare kinderopvang. Lokalen Hoeksche Waard hebben ook geen landelijke kopstukken nodig om dat in te zien en de inwoners hoeven ook geen beloftes van ministers aan te horen.

En u kent het verhaal ook inmiddels. Met landelijke kopstukken komen ze eens in de vier jaar naar de Hoeksche waard, halen ze de krant, trekken ze aandacht, maar verandert er werkelijk iets? Lokalen Hoeksche Waard staat in ieder geval wel voor onze inwoners en schuilen niet achter onze ministers wanneer we onze beloftes niet kunnen nakomen.